вівторок, 24 листопада 2009 19:12

Юлія Калина взяла "бронзу" на чемпіонаті світу з важкої атлетики

Автор: фото: REUTERS/Jo Yong-Hak
  Юлія Калина (праворуч) зафіксувала у сумі 215 кілограмів. Чемпіонка світу Лі Сюеїн (у центрі) — 239 кілограмів, білоруска Анастасія Новікова — 225. Спортсменки виступають у ваговій категорії до 58 кілограмів
Юлія Калина (праворуч) зафіксувала у сумі 215 кілограмів. Чемпіонка світу Лі Сюеїн (у центрі) — 239 кілограмів, білоруска Анастасія Новікова — 225. Спортсменки виступають у ваговій категорії до 58 кілограмів

У корейському місті Коян триває чемпіонат світу з важкої атлетики. Серед українок змагання почала 21-річнаЮлія Калина з Маріуполя. І здобула бронзову нагороду. Торік Калина стала срібним призером чемпіонату Європи в Будапешті.

У Кояні наша важкоатлетка фінішувала третьою в багатоборстві, ривку та поштовху.

На чемпіонат приїхали всі три призери Олімпіади-2008 — китаянка Чен Ян, росіянка Світлана Шаїнова та кореянка О Діон Ае. Змагалася і китаянка 19-річна Лю Сюеїн, яку називають майбутньою зіркою важкої атлетики.

У ривку Калина успішно виконала всі три підходи, зафіксувавши поступово 91, 94 та 96 кг. Останній результат — новий рекорд України в цій змагальній дисципліні. Він на 1 кг перевершує досягнення Марини Чугай п"ятирічної давнини. Попереду маріупольської спортсменки опинилися Лі Сюеїн та білоруска Анастасія Новікова, які взяли на 11 та 4 кг більше відповідно.

Сюеїн у поштовху показала результат 132 кг. Із загальною сумою 239 кг вона стала чемпіонкою. Новікова штовхнула 125 кг і фінішувала другою.

Калина за "бронзу" сперечалася спочатку з албанкою Ромелою Бегай. Та штовхнула 112 кг. Донбаська спортсменка взяла 115 кг. Цього було замало: Лі Ван Суан із Тайваню бере 115 кг, але Калина обходить і фіксує 119. Спробувала українка замахнутися на срібло, але штанга в 126 кг їй не підкорилася.

Зараз ви читаєте новину «Юлія Калина взяла "бронзу" на чемпіонаті світу з важкої атлетики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі