четвер, 27 березня 2008 17:16

Україна перемогла Сербію завдяки мотивації

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  У другому таймі уболівальник збірної України Володимир Бідний відчув проблеми з судинами голови. Працівники клініки ”Борис” доставили його до четвертої міської лікарні у неврологічне відділення. Після обстеження уболівальник відмовився від шпиталізації і
У другому таймі уболівальник збірної України Володимир Бідний відчув проблеми з судинами голови. Працівники клініки ”Борис” доставили його до четвертої міської лікарні у неврологічне відділення. Після обстеження уболівальник відмовився від шпиталізації і

Олексій Михайличенко, 44 роки, здобув першу перемогу на посаді головного тренера збірної України. Вітчизняна національна команда на київському стадіоні ім. Валерія Лобановського перемогла Сербію — 2:0. Обидва м"ячі забили у другому таймі. Відзначилися Андрій Шевченко та Сергій Назаренко.

У порівнянні з дебютним матчем проти Кіпру Михайличенко зробив сім замін у стартовому складі. Замість Шовковського, Русола, Кучера, Шевчука, Ротаня, Михалика та Воробея зіграли Кернозенко, Чигринський, Мандзюк, Несмачний, Голайдо, Воронін та Шевченко.

— Ці заміни виявилися цілком виправданими, але я не переоцінював би значення перемоги, — каже "ГПУ" найкращий бомбардир Кубка світу-1994 Олег Саленко, 38 років. — Михайличенко щось намацує у командній грі, але колективної швидкості, належної взаємодії між гравцями та ланками ще не вистачає. Серби значно поступилися нам у мотивації: вийшли, аби зіграти, а там — як складеться. Ну а після першого гола була вже більш відкрита гра з нашого боку і на користь України. Бо український тренер притримав заміни, а його сербський колега Джукич експериментував сміливіше.


У центрі оборони сербів діяли Неманья Відіч та Браніслав Іванович — футболісти "Манчестер Юнайтед" та "Челсі". Два голи у ворота суперника — свідчення того, що в атаці збірної України все гаразд?

— Не сказав би. По-перше, Іванович поки що не грає, а числиться в "Челсі". По-друге, серби просто організували оборону — стояли собі на лінії, і наші мусили вдаватися до дальніх ударів. По-третє, власне форварди збірної України — Воронін та Шевченко — залишили неоднозначне враження. Грали чи не на всіх ділянках поля, але загострювати ситуацію поблизу карного майданчика їм не вдавалося. Шевченко взагалі важкуватий. По-четверте, самі голи вийшли не внаслідок комбінаційної гри, а після рикошету та удару з середньої відстані.

Яке враження справив новачок збірної Денис Голайдо?

— Вище голови не стрибнув, але й не випав. Важливо знайти йому місце на полі. Або зліва в півзахисті, або в центрі, щоб звільнити зону для лівого захисника. Схиляюся до першого варіанта.

Склад України в поєдинку був оптимальним?

— Можна спробувати форварда динамівців Артема Кравця. Розумію, у нього травма. Та все одно я обійшовся б без Мілевського, який не має місця у стартовому складі "Динамо".

Наступні суперники збірної України — Нідерланди та Швеція.

— У цих матчах подивимося, на що здатна оборона української команди, — підкреслює Саленко.



Україна — Сербія — 2:0 (0:0).
26 березня. Київ. Стадіон "Динамо" імена Валерія Лобановського. 11 тис. глядачів. +4°С.
Судді: Р. Лаюкс (Латвія)
Україна: Кернозенко, Допілка, Чигринський, Мандзюк, Несмачний, Гусєв (Гай, 55), Тимощук, Назаренко, Голайдо (Воробей, 89), Воронін (Мілевський, 77), Шевченко, к (Гладкий, 88). Запасні: Шуст, Русол, Шершун.
Голи: Шевченко (54), Назаренко (58)
Попередження: Воронін (74)

Результати інших товариських матчів:
Франція — Англія — 1:0
Шотландія — Хорватія — 1:1
Білорусь — Туреччина — 2:2
Вірменія — Казахстан — 1:0
Іспанія — Італія — 1:0
Румунія — Росія — 3:0
Зараз ви читаєте новину «Україна перемогла Сербію завдяки мотивації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі