середа, 04 липня 2012 07:15

Українські легкоатлети здобули чотири "золота" на чемпіонаті Європи

Автор: фото: REUTERS/Tobias Schwarz
  Українка Аліна Логвиненко фінішує першою у жіночій естафеті 4 по 400 метрів. Разом з нею чемпіонками Європи стали Юлія Олішевська, Ольга Земляк, Наталія Пигида
Українка Аліна Логвиненко фінішує першою у жіночій естафеті 4 по 400 метрів. Разом з нею чемпіонками Європи стали Юлія Олішевська, Ольга Земляк, Наталія Пигида

У фінському Гельсінкі завершився чемпіонат Європи з легкої атлетики. Збірна України здобула на турнірі 17 нагород — чотири золоті, сім срібних та шість бронзових і посіла четверту сходинку в медальному заліку слідом за командами Німеччини, Росії й Франції.

Німці привезли майже найсильніший склад. Перші номери збірних, нехай і не у всіх видах, були і в інших командах. Збірна України не стала винятком.

Атлети їхали на чемпіонат задля виконання олімпійського нормативу. Молодь — щоб набути досвіду. А дехто, як чемпіонка Європи й світу у потрійному стрибку українка Ольга Саладуха, — заради репетиції Олімпійських ігор. Клімат і погодні умови в Лондоні й Гельсінкі подібні. Для багатьох спортсменів було важливо спробувати свої сили у столиці Фінляндії, щоб за необхідності внести зміни у підготовку до Ігор.

У потенційно "олімпійських" погодних умовах Саладуха почувалася спокійно і впевнено. Не стрибнула за 15 м, проте була чудова серія і переконлива перемога над суперницями — 14,99 м.

А от естафета 4 по 100 м у жінок збентежила. Проблему втрати естафетної палички, здавалося би, подолали. Але під час кваліфікації Олеся Повх і Наталія Погребняк ледь устигли передати її у межах коридору. У фіналі Повх пролетіла свій віраж на реактивній швидкості, та Погребняк паличку так і не прийняла. Марія Рємєнь і Вікторія П'ятаченко залишилися стояти на своїх місцях. Замість "золота" дівчата повертаються додому ні з чим.

Цікаво і те, чи зуміють українські переможці й призери чемпіонату дотримати форму до Лондона. Боротися там їм буде складніше. Якщо у метаннях тон задають європейці, то в решті дисциплін долучаться спортсмени з інших континентів. Для нас найголовніше показати свої результати. Тоді зможемо претендувати на високі місця.

Така надія є. Адже, приміром, високе досягнення чемпіонки Європи з метання списа Віри Ребрик було не одиничним цього сезону. У травні вона встановила національний рекорд, у Гельсінкі лише покращила його. Наші спринтерки другий рік поспіль виступають на найвищому рівні, а Єлизавету Бризгіну тренер готує саме до Олімпійських ігор. Стрибун потрійного Шериф Ель-Шериф після кількох невдач знову повернувся з результатом за 17 м. Схоже, цілком відновилася від травми Наталія Семенова. Дискоболка з кожним стартом додає, демонструє характер, а у Гельсінкі навіть виграла бронзову нагороду. Багатоборець Олексій Касьянов після медалі на зимовому чемпіонаті світу виграв її і на літній першості континенту.

Медалі українців на чемпіонаті Європи

"Золото"

1) Ольга Саладуха (потрійний стрибок);

2) Марія Рємєнь (200 м);

3) Віра Ребрик (метання списа);

4) жіноча естафета 4х400 м.

"Срібло"

1) Шериф Ель-Шериф (потрійний стрибок);

2) Олеся Повх (100 м);

3) Христина Стуй (200 м);

4) Людмила Йосипенко (семиборство);

5) Олексій Касьянов (десятиборство);

6) Світлана Шмідт (3000 м із перешкодами);

7) Людмила Коваленко (5000 м).

"Бронза"

1) Ганна Міщенко (1500 м);

2) Наталія Семенова (метання диска);

3) Ольга Скрипак (10 000 м);

4) Ганна Ярощук (400 м із перешкодами);

5) Станіслав Мельников (400 м із перешкодами);

6) Олена Холоша (стрибки у висоту).

 

Зараз ви читаєте новину «Українські легкоатлети здобули чотири "золота" на чемпіонаті Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі