пʼятниця, 19 травня 2017 00:50

У "Динамо" може змінитися головний тренер

Автор: ФОТО З САЙТА www.shakhtar.com
  Воротар ”Шахтаря” Андрій П’ятов (№30) святкує успіх своєї команди у фінальному матчі Кубка України
Воротар ”Шахтаря” Андрій П’ятов (№30) святкує успіх своєї команди у фінальному матчі Кубка України

Донецький "Шахтар" виграв Кубок України з футболу. У фінальному матчі підопічні португальського тренера Пауло Фонсеки перемогли київське "Динамо" — 1:0.

— Зі спортивної точки зору, все було передбачувано, — каже колишній нападаючий "Шахтаря" Віктор Грачов, 60 років. — Нинішньому "Динамо" важко тягатися із "Шахтарем". Я засумнівався в підсумку гри лише раз, коли Марлос не реалізував одинадцятиметровий. Зрозумів, що долю матчу вирішить один м'яч. Боявся, щоби кияни не забили якийсь випадковий гол. Розумію і сльози Марлоса. Він не забив пенальті і підвів усю команду. А потім блискуче реабілітувався.

Колишній голкіпер "Динамо" Святослав Сирота написав після гри, що не розуміє, як опинилися в команді такі люди як Антунеш, Кадар і Пантич. Ви з цим згодні?

— Хіба тільки вони? Можна повторити слова класика: "Оголосіть весь список, будь ласка". "Динамівці" можуть багато говорити, як вони перейшли на нову й прогресивну систему гри із трьома захисниками, але суті вона не міняє. Якщо в окремих гравців немає виконавської майстерності, то вона не з'явиться. Якщо в команди бракує класу, то можна грати й у вісім захисників. Матчі з "Шахтарем" є лакмусовим папірцем для "Динамо". Тут зразу стає помітно, що в атаці кияни розраховують лише на Ярмоленка. Вся тактика побудована на принципі: "А раптом Андрій щось придумає". Цього разу не зміг. Тактично "Шахтар" зіграв чудово. Давно не бачив, щоб латино­американці — Тайсон, Марлос, Бернард та Феррейра — так відпрацьовували в захисті. У "Динамо", по суті, не було жодного моменту.

А вихід Ярмоленка сам на сам із П'ятовим?

— Відповім як колишній форвард. Якби Андрій ударив одразу, не зближуючись із голкіпером, це був би момент. А коли він на величезній швидкості прибрав м'яч під неробочу праву ногу й намагався пробити під нульовим кутом — то це лише напівмомент.

Реброва звільнять після цієї гри?

— Є керівництво, йому вирішувати. 17 очок відставання у чемпіонаті — непристойний розрив. А ще більший розрив — у рівні гри. Президенту "Динамо" треба буде добре подумати над причинами такого явища.

Футбол. Кубок України 2016/17. Фінал

"Шахтар", Донецьк — "Динамо", Київ — 1:0 (0:0)

17 травня. Харків. Стадіон "Металіст". 25 500 глядачів, розрахований на 40 003. +7°C.

Суддя: Костянтин Труханов, Харків

"Шахтар": П'ятов — Срна-к, Ракицький, Кучер, Ісмаїлі — Степаненко, Коваленко (Малишев, 83) — Марлос, Тайсон, Бернард (Зубков, 59) — Феррейра (Ордець, 90). Тренер: Пауло Фонсека, Португалія

"Динамо": Коваль — Віда, Пантич, Кадар (Циганков, 84) — Морозюк, Сидорчук (Рибалка, 67), Антунеш, Шепелєв — Гармаш, Ярмоленко-к — Бесєдін. Тренер: Сергій Ребров

Гол: Марлос, 80

Нереалізоване пенальті: Марлос, 8 — поперечина

Попередження: Сидорчук, 54, Срна, 55, Кадар, 76, Феррейра, 76, Гармаш, 90+3, П'ятов, 90+4

Володарі Кубка України

"Шахтар", "Динамо" — по 11 разів

"Чорноморець" — двічі

"Таврія", "Ворскла" — по одному разу

Зараз ви читаєте новину «У "Динамо" може змінитися головний тренер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі