пʼятниця, 27 грудня 2019 00:35

Тренер "Арсенала" продовжить лінію Венгера

Призначення 37-річного ­Мікеля Артети на посаду головного тренера англійського "Арсенала" на перший погляд — несподіване. Але логіка очевидна.

Удруге поспіль лондонський клуб запрошує тренера-іспанця. Стиль іспанського футболу — оптимальний для "Арсенала". Арсен Венгер також був адептом гри, заснованої на контролі м'яча. Вимагав від футболістів не роботи на полі, а творчості.

У команди зараз хороший кадровий потенціал. Можливо, є окремі спортсмени, які не підійдуть під стиль гри. Тут питання скоріше в тому, як поєднати виконавців, які є у складі.

Артета — не чужа для "Арсенала" людина. Грав за команду чотири сезони. Призначення таких фахівців вдале в тому плані, що в клубі вже працювали з ними. Головне — їх не переоцінити.

У поточному сезоні "Арсенал" іде на 11‑му місці (результат учораш­нього матчу проти "Борнмута" не враховувався. — ГПУ). Але таблиця англійської прем'єр-ліги щільна, відстань до зони Ліги чемпіонів не така велика — дев'ять очок. Боротьба за четверте місце не завершена. Думаю, таке завдання поставлять перед Артетою в цьому сезоні.

"Баварія" й "Манчестер Юнайтед" призначили тренерів, які до цього не були особливо відомі. Зараз щось подібне відбувається в "Арсеналі". Нестандартні рішення зараз у моді.

Зараз ви читаєте новину «Тренер "Арсенала" продовжить лінію Венгера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі