середа, 09 грудня 2009 17:19

Тимощук забив перший гол за "Баварію"

Автор: фото: REUTERS /Michael Dalder
  Анатолій Тимощук піднятим догори пальцем святкує гол у ворота одного з найкращих голкіперів світу — Джанлуїджі Буффона
Анатолій Тимощук піднятим догори пальцем святкує гол у ворота одного з найкращих голкіперів світу — Джанлуїджі Буффона

Півзахисник збірної України Анатолій Тимощук, 30 років, забив свій перший гол за мюнхенську "Баварію". У вівторок лучанин відзначився у виїзному поєдинку проти італійського "Ювентуса". Гол українця, щоправда, на підсумок матчу не впливав — він був на останній хвилині. Доти баварці, які для виходу до 1/8 фіналу потребували тільки перемоги, вигравали — 3:1. М"яч Анатолія встановив остаточний рахунок — 4:1. "Баварія" продовжить боротьбу в плей-офф Ліги чемпіонів, а "Юве" — Ліги Європи.

Останнім часом Тимощук випав з основного складу клубу. Напередодні поєдинку в Турині він дав інтерв"ю німецькому "Більду" і сказав, що за такої ситуації може залишити команду.

Головна причина проблем Тимощука — тренер. Нинішній наставник клубу Луї ван Гал не купував українця, Анатолія придбали на вимогу Юргена Клінсманна, звільненого з "Баварії" у квітні, ще до приходу ван Гала. Коли наберуть форму фланги команди — Роббен та Рібері — ван Гал твердо перейде на схему 1-4-3-3. Основним опорником залишиться капітан ван Боммель, поруч із ним гратимуть німці Мюллер та Швайнштайгер.

До плей-офф Ліги чемпіонів потрапив і московський ЦСКА. Але чи зіграє він там, невідомо. Двох футболістів російського клубу — Олексія Березуцького та Сергій Ігнашевича — спіймали на допінгу. За правилами УЄФА, якщо більше одного гравця з команди зловили на вживанні заборонених препаратів, клуб можуть виключити з поточного розіграшу. Рішення приймуть 17 грудня. Якщо ЦСКА дискваліфікують, його місце посяде "Вольфсбург".

Зараз ви читаєте новину «Тимощук забив перший гол за "Баварію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі