понеділок, 26 лютого 2007 16:42

Тимощук переходить до "Зеніту"

Автор: фото: phl
  У Санкт-Петербурзі Анатолій Тимощук щомісяця отримуватиме 200 тисяч доларів
У Санкт-Петербурзі Анатолій Тимощук щомісяця отримуватиме 200 тисяч доларів

Пітерський "Зеніт" запропонував донецькому "Шахтарю" $20 млн за перехід капітана "гірників" Анатолія Тимощука, 27 років. Донецький клуб погодився відпустити футболіста. Слово за Тимощуком.

Цей перехід буде найдорожчим на пострадянському футбольному просторі. За домовленістю, 5% від суми трансферу отримає футболіст. Зарплатня Анатолія в "Зеніті" становитиме $200 тис. на місяць. Залишилося чекати згоди самого футболіста й перерахування грошей ФК "Зеніт" на рахунок "Шахтаря".

Єдине, що може зашкодити Тимощукові прийняти пропозицію російського клубу, — це бажання дограти єврокампанію в складі нинішньої команди.

— Це право гравця — вирішувати, де йому продовжувати кар"єру. Будь-яке рішення Тимощука буде правильним, — вважає заслужений тренер України В"ячеслав Грозний, 50 років. — Анатолій заслужив цей вибір. Якщо людину все влаштовує — амбіції клубу, вболівальники, зарплата, — навіщо йому ще щось? Від добра добра не шукають.

У Німеччині Тимощукові було б важче

Перехід Тимощука може поставити хрест на його бажанні колись зіграти в одному з провідних європейських чемпіонатів.

— Я не розумію, чому грати в "Зеніті" гірше, ніж в Європі? — запитує Грозний. — Бюджет пітерського клубу цілком можна порівняти з будь-яким європейським. Німецький "Шальке-04" також належить "Газпрому". Але там Тимощуку було б важче. А в Росії — одна мова, одна ментальність. Навіщо переходити до середнього європейського клубу? Агахова перейшов у англійський "Віган". І що він виграє? Нічого. А Тимощук із "Зенітом" може чогось досягти і на євроарені. До того ж чемпіоном України Анатолій вже був багато разів. А чемпіоном Росії — жодного. А там інший рівень футболу, ніж у нас. Людині властиво щось змінювати. Усі засуджують Шевченка за те, що перейшов у "Челсі". Але він у Італії виграв усе. Йому там було нецікаво. Так само і з Тимощуком.

Зараз ви читаєте новину «Тимощук переходить до "Зеніту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі