четвер, 21 серпня 2008 21:00

Тарас Данько завоював бронзу

Автор: фото: REUTERS/Hans Deryk
  Тарас Данько (нагорі) після сутички за третє місце, у якому він переміг турка Серхата Балчі
Тарас Данько (нагорі) після сутички за третє місце, у якому він переміг турка Серхата Балчі

Учора Україна здобула ще одну нагороду на Олімпіаді-2008. Бронзову медаль завоював киянин 28-річний Тарас Данько. Він виступав у змаганнях із вільної боротьби у ваговій категорії до 84 кг.

Данько в першому поєдинку втішного раунду переміг австралійця Сандіпа Кумара, а в бою за бронзу виявився сильнішим за турка Серхата Балчі, перемігши 3:0.

Ще один український борець — 23-річний харків"янин Георгій Тібілов — фінішував четвертим. У поєдинку за бронзову нагороду він поступився Кетагу Газюмову з Азербайджану — 0:3.

У середу світовий рекорд на 200-метрівці встановив ямайський спринтер Усейн Болт, 22 роки. Він подолав дистанцію за 19,3 с. Раніше Болт фінішував першим на стометрівці, показавши 9,69 с — також найкращий результат в історії.

— Я нічого особливого в день змагань не роблю, — розповідає Болт. — Прокидаюся, встаю, їм курку, сплю, потім знову їм курку — і на змагання. Без вживання курячого м"яса жодних рекордів у мене не було б.

Болт після фінішу не тиснув руки своїм суперникам.

— Чемпіон не має так поводитися. Я не маю нічого проти того, що Болт перетворює свій виступ на шоу. Але все-таки потрібно виявляти більше поваги до інших атлетів, — сказав президент Міжнародного олімпійського комітету Жак Роґґе.

За три дні до закінчення Ігор Україна посідає 10-те місце. На рахунку наших атлетів 18 нагород — п"ять золотих, чотири срібні і дев"ять бронзових.

Допінг-проба "В" Людмили Блонської дала позитивний результат. Сьогодні у спортсменки заберуть срібну медаль, яку вона завоювала у семиборстві. Імовірно, Блонську дискваліфікують довічно.

Зараз ви читаєте новину «Тарас Данько завоював бронзу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі