пʼятниця, 02 листопада 2018 06:35

Світоліна правильно розставила акценти

Оцінити перемогу Еліни Світоліної на Підсумковому турнірі в Сингапурі неможливо. Бо немає з чим порівнювати. Такого досвіду в неї раніше не було. Будь-яка подібна перемога закономірна. Вона зумовлена тим, як спортсмен був підготовлений, як провів турнір загалом. Еліна не стрибнула вище голови. Вона зіграла на своєму рівні, показавши найкращий свій теніс.

Світоліна правильно та чітко розставила акценти протягом змагань. Після жеребкування я думав, що це буде найгірший розклад для Еліни. Із Квітовою та Плішковою грати важко. Ці тенісистки самі можуть вирішувати долю матчу. А Еліна більше залежна від того, хто навпроти неї на корті.

У тріумфі Світоліної велика заслуга її тренера Ендрю Беттлса. Він допоміг українській тенісистці адаптувати її можливості до завдань турніру. Еліна на змаганнях була прикладом віри у власні сили, розуміння тієї гри, якої прагне на корті, та вміння ­зіграти в неї.

Важливу роль у сезоні для Світоліної відіграє психологія. Звичайно, коли ти не виграв жодного турніру Великого шолому, це на тебе тисне. Є бажання виграти такі змагання. Безперечно, Великий шолом та Підсумковий турнір — абсолютно різні за значенням. Мають різну стратегію. Потрібно навчитися протягом двох тижнів грати на одному високому рівні, щоб замахнутися на виграш Великого шолому. Це все прийде з досвідом.

У наступному сезоні Еліні варто зрозуміти: вона не повинна грати в теніс, в який може не зіграти. Зараз Світоліна перебуває під великим тиском людей, які очікують від неї атакувального тенісу. Це не в її характері. Переможниця Підсумкового турніру бере терпінням і послідовністю.

Зараз ви читаєте новину «Світоліна правильно розставила акценти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі