середа, 03 лютого 2010 17:38

Шумахер повертається рятувати "Формулу-1"

Цього тижня вперше за багато років ім"я видатного майстра автоперегонів Міхаеля Шумахера з"явилося у стрічці справжніх спортивних новин. Багаторазовий чемпіон "Формули-1" і до цього не страждав через відсутність уваги преси. Але то була преса бульварна, яка писала і готова була писати про життя всесвітньо відомої людини ще багато років з усіма подробицями. Але 41-річний спортсмен вирішив повернутися у реальні перегони і виступив, причому доволі успішно, у першій серії передсезонних тест-заїздів. Навіщо це Шумахеру, який давно виграв усе, що можна було, у своєму виді спорту?

Заяви самого спортсмена про бажання повернути собі втрачені після завершення виступів відчуття навряд чогось варті. Заради відчуттів на старт може вийти, наприклад, японський чи російський спортсмен, для якого участь у "Формулі-1" є величезним досягненням. Шумахер має бути чемпіоном або принаймні реально за чемпіонський титул боротися. Навіщо це організаторам змагань, коли боротьба за чемпіонство і без нього триває ледь не до останнього заїзду і претендентів на титул не бракує? У часи домінування німецького суперпілота на "феррарі" було все інакше.

Аби зрозуміти справжні мотиви повернення Міхаеля Шумахера, слід згадати обставини, за яких він залишав автоспорт. Багаторазовий чемпіон пішов у зеніті слави. Пішов через те, що популярність "Формули-1" почала невпинно падати. Причину тоді побачили у тому, що змагання, у яких постійно перемагає Шумахер, не такі привабливі. Тож аби поновити інтригу, слід забрати гонщика.

Шумахера прибрали, щоб відновити інтригу

Забрали. Після цього на лаври кумира мільйонів претендували спочатку іспанець Алонсо, потім британець Хемільтон, згодом фін Райкконен. Але жодному із них не вдалося здобути хоча б сотої долі всесвітньої слави Шумахера. Ім"я чинного чемпіона "Формули-1" навряд чи відомо тим, хто не є уболівальником автоперегонів. Шумахера знають усі.

Торік несподівана заява Міхаеля Шумахера про те, що він може знову вийти на старт замість травмованого Філіпе Масси, сколихнула увесь спортивний і навколоспортивний світ. Ще не вийшовши на старт, знаменитий чемпіон знову привернув увагу до "Формули-1". Після цього як порядна людина вимушений був повернутися. Нехай і не у "феррарі", але яке це має значення? Хоч і запізно, але власники "Формули-1" нарешті збагнули, кому вони були зобов"язані десятиріччям процвітання і фінансового благополуччя.

Чи вдасться Міхаелю Шумахеру повернути автоперегонам "Формули-1" колишню популярність? Цього не знає ніхто. Безперечно лише те, що за першими етапами нового сезону за участю колишнього "короля" цього виду спорту буде спостерігати значно більше людей, ніж торік.

Зараз ви читаєте новину «Шумахер повертається рятувати "Формулу-1"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі