вівторок, 12 серпня 2008 18:14

"Спартак" має більший резерв, ніж "Динамо"

 

13 серпня відбудеться перший матч третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів. Московський "Спартак" прийматиме київське "Динамо". Поєдинок розпочнеться о 19.00 за київським часом і пройде на синтетичному полі 76-тисячного стадіону "Лужники" в Москві. Пряма трансляція на телеканалі "Інтер". Судитиме зустріч 37-річний Мартін Ханссон зі Швеції.

"ГПУ" вирішила зіставити потенціал команд на кожній позиції за десятибальною шкалою.


Воротарі

22. Стіпе Плетикоса ("Спартак") — 5,5

Назагал надійний. Але нервує в принципових матчах — повністю провалив недавнє "дербі" проти ЦСКА.

1. Олександр Шовковський ("Динамо") — 5,5

Відсутність постійної роботи в матчах чемпіонату України та гідної конкуренції призвели до частих помилок голкіпера. Може зібратися, але це буває зрідка.

Праві захисники

31. Сергій Паршивлюк — 5,5

Старанний оборонець, але йому бракує досвіду матчів такого рівня.

3. Бетао "(Динамо") — 6

Основна його спеціалізація — центр оборони. Але й справа діє непогано, встигаючи подекуди прилучатися до атаки. Досить націлено робить навісні передачі.

Центральні оборонці

7. Мартін Йіранек — 5,5, 88. Єгор Філіпенко— 5,5 ("Спартак")

Йіранек — габаритний виконавець, уміло веде повітряну боротьбу. Білорус Філіпенко непогано володіє першим пасом. Замінив у складі австрійця Штранцля, який провалив матч із ЦСКА. Новоствореному дуету не вистачає зіграності.

17. Тарас Михалик — 6, 15. Папе Діакате — 5 ("Динамо")

самовіддана гра номінального опорного півзахисника Михалика нарікань не викликає. Діакате чи не щоматчу грубо помиляється й не відпрацьовує епізоди до кінця. Сенегальця нині турбує травма ахілла, тому, можливо, його замінить Допілка.

Ліві захисники

4. Малік Фаті ("Спартак") — 6

Упевнено закрив позицію. Встигає в атаку, десять днів тому забив єдиний м"яч у Томську. Щоправда, в суботу "привіз" гол у поєдинку з "Хімками".

30. Бадр Ель-Каддурі ("Динамо") — 5

Колись твердий гравець основного складу, нині виходить у ньому через відсутність гідної заміни. Утратив швидкість, чіпкість, помиляється тактично.

Праві півзахисники

23. Володимир Бистров ("Спартак") — 5,5

Проводить невдалий сезон через наслідки тяжкої травми наприкінці минулого сезону. Часто помиляється в простих ситуаціях, не так часто йде на загострення.

4. Тіберіу Гіоане ("Динамо") — 5.

За відсутності травмованого Гусєва змушений наглядати за правим флангом. Бракує навичок дій на цій позиції й достатньої швидкості.

Центральні півзахисники

15. Радослав Ковач — 6, 49. Роман Шишкін — 6, 5. Моцарт — 6,5 ("Спартак")

Після відлучення від команди Титова та Калиниченка "Спартак" грає з трьома центральними півоборонцями. Класичного розігруючого немає, його функції частково бере на себе Моцарт. Ковач створює перший вал оборони, Шишкін уміло виконує стандарти й почувається в центрі поля значно впевненіше, ніж справа в обороні.

5. Огнен Вукоєвич — 6,5. 8. Олександр Алієв — 6 ("Динамо")

На Вукоєвича ляже основне навантаження щодо руйнування атак суперника на початку їх розвитку. Алієв у нинішньому сезоні виступає зачинателем комбінацій "Динамо", але може випасти з гри й не відпрацьовує в обороні.

Ліві півзахисники

32. Микита Баженов ("Спартак") — 6

Номінальний форвард, може здійснювати забіги на ворота Шовковського з глибини.

36. Мілош Нінкович ("Динамо") — 6

Технічний, добре бачить поле, уміло підігрує. Проте не вистачає швидкості та жорсткості. Не фланговий гравець, тяжіє до центру.

Нападаючі

10. Роман Павлюченко ("Спартак") — 6,5

Форвард штрафного майданчику, з непоганим ударом. Дриблінгом не володіє, але вправний на добиванні, "ловить" прострільні передачі. Проте нестабільний.

25. Артем Мілевський ("Динамо") — 7

Прекрасно грає на початку сезону. Уміло підігрує партнерам, забиває сам. Краще стоїть на ногах, не падає за найменшого доторку, сміливо йде в боротьбу.

10. Ісмаель Бангура ("Динамо") — 6,5

Довго не міг забити в нинішньому сезоні. Але в Полтаві чотири дні тому відзначився. Пластичний, може обіграти один в один на клаптику поля.

Резерв

"Спартак" — 6,5

У москвичів відновився від травми аргентинський крайній півзахисник Майдана. Форвард Веллітон і півзахисник Ковальчук уже теж працюють в основній групі. Днями москвичі підписали угоду з колишнім півзахисником "Нюрнберга" Іваном Саєнком. Не зможе зіграти тільки диспетчер Павленко, який може вийти на поле в повторному поєдинку.

Може додати мотивації росіянам і зміна генерального директора клубу — на цій посаді Сергія Шавла змінив Валерій Карпін.

"Динамо" — 5,5

Відсутність травмованих Юссуфа, Корреа та Гусєва практично не залишає можливостей для маневру зі складом. Теоретично напад може посилити гравець, але останнім часом він грає непереконливо. У резерві залишиться Шацьких, але в атаці він не кращий за Бангура та Мілевського, а на правому фланзі півзахисту грає відверто посередньо. Центрального оборонця Саблича Сьомін у сезоні поки що не використовує.

Тренери

Станіслав Черчесов ("Спартак") — 5,5

Прийняв команду минулого літа. Міцно провів другу половину 2007 року. У цьому не зміг підтвердити кваліфікацію — провалив міжсезонну підготовку, швидко вилетівши з 1/16 фіналу Кубка УЄФА. Нестабільний та безбарвний виступ команди в чемпіонаті призвів до конфлікту з уболівальниками. Черчесов пішов на непопулярний серед них крок, вигнавши Титова й Калиниченка. Ризикує відставкою, якщо не пройде "Динамо".


Юрій Сьомін ("Динамо") — 6.

Працює в команді з початку року. Налагодив мікроклімат і гідно провів весняну частину чемпіонату. Але нинішній сезон почав невиразно. Намагається зберігати стабільність складу, але при цьому довіряє виконавцям, які часто помиляються. Не зміг налаштувати команду на повторний поєдинок із "Дрогедою". Експериментує, ставлячи гравців на незвичні позиції, але ці ходи себе не виправдовують.

Зараз ви читаєте новину «"Спартак" має більший резерв, ніж "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі