пʼятниця, 11 липня 2008 18:08

Шовковський не хоче бити пенальті

15 липня в Україні стартує новий футбольний сезон. У матчі за суперкубок зіграють донецький "Шахтар" та київське "Динамо". Зустріч розпочнеться о 20.45 у Полтаві на стадіоні ім. О. Бутовського. Судитиме її німецький арбітр Вольфґанґ Штарк.

Полтавці витратили на підготовку стадіону до матчу 5,5 млн грн. Квитки коштуватимуть від 30 до 120 грн. 7,5 тис. перепусток дісталося уболівальникам "Шахтаря", 4,5 тис. — "Динамо". Переможець матчу отримає 250 тис. грн, а переможений — удвічі менше.

"Шахтар" закінчує тренувальний збір у Швейцарії. Чемпіон України повернеться до Донецька в неділю. Поки що невідомо, чи виставить наставник гірників Мірча Луческу, 62 роки, найсильніший склад. Румунський фахівець тільки констатує, що значних змін порівняно з попереднім сезоном не проводитиме.

До бійки на полі справа не дійде

— Рік тому "Динамо" виграло всі трофеї на внутрішній арені, — каже Луческу. — Ми прагнутимемо зробити подібне у 2008 році. Суперкубок — один із трофеїв сезону, а "Динамо" — принциповий суперник.

Динамівці в четвер увечері провели відкрите тренування на своїй заміський базі в Конча-Заспі.

— У Полтаві гратимемо основним складом, — повідомляє головний тренер "Динамо" Юрій Сьомін, 61 рік. — Чи вийдуть на поле новачки — Бетао та Вукоєвич? Чому ні? Якщо будуть здорові, обов"язково гратимуть.

У фіналі Кубка України "Динамо" проти "Шахтаря" діяло на контратаках. У Полтаві оберете таку ж манеру гри?

— Це хто як оцінює. Не думаю, що тоді ми грали "другим номером"...

Бразильський новачок "Динамо" Бетао, 24 роки, знайомий зі співвітчизниками з "Шахтаря" — Ілсіньйо, Фернандіньйо, Брандао.

— Знаю від них, що принциповішого протистояння, ніж "Шахтар" —  "Динамо" в Україні немає, — розповідає захисник. — Але думаю, до бійки на полі справа не дійде.

Голкіпер Олександр Шовковський, 32 роки, здобув перемогу киянам у першому розіграші суперкубка. Тоді він забив вирішальний гол у післяматчевій серії пенальті.

— Краще б зараз до цього не доходило, — каже воротар. — У мене багато енергії пенальті віднімають.

Заслужений тренер України Анатолій Заяєв, 76 років, вважає "Шахтар" фаворитом поєдинку.

— Я просто не знаю, чим у літнє міжсезоння займалося "Динамо", — пояснює "ГПУ" Заяєв. — Лобановський підтягував фізику, а як акцентує роботу Сьомін — питання. Не виключаю, що переможець дуелі з"ясується в серії пенальті.

Зараз ви читаєте новину «Шовковський не хоче бити пенальті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі