четвер, 11 червня 2009 20:36

Що допоможе "Динамо" виграти Лігу чемпіонів

— Я ставлю завдання виграти Лігу чемпіонів. Тільки так. Це єдиний клубний трофей, якого бракує у моїй тренерській кар"єрі. Постараємося за три роки вирішити це завдання, — заявив головний тренер київського "Динамо" Валерій Газзаєв, 54 роки, в інтерв"ю російському виданню "Спорт-Експрес".

Він не справляє враження легковажної людини. Газзаєв — тренер амбітніший, аніж його попередник Юрій Сьомін. А Кубок УЄФА уже вигравав — із московським ЦСКА.

Колишній півзахисник київського клубу Олександр Хацкевич, 35 років, аналізує фактори, які можуть допомогти "Динамо" стати найкращою командою Європи.


Склад

Ліга чемпіонів — найпрестижніший турнір у європейському клубному футболі. Щоб перемогти у ньому, обов"язково мають бути лідери, на яких гратиме вся команда. Так, як 1999 року ми грали на Шевченка і Реброва. Нині, можливо, треба робити ставку на Мілевського — він діє достатньо зріло. Мессі або Криштіану Рональду "Динамо" не купить. Проте у Газзаєва унікальний дар відкривати бразильських талантів, що довела робота у ЦСКА. Можна пошукати підсилення там і для "Динамо". І, звичайно, підключити кількох футболістів із молодіжного складу — Зозулю, Парцванія.


Фізична готовність

Газзаєв не буде для гравців хорошим хлопцем. Він діятиме, як, наприклад, Фабіо Капелло: обов"язково дасть колосальні фізичні навантаження. Без них — ніяк, бо перша стадія плей-офф відбуватиметься наприкінці зими — на початку весни, коли брак ігрової практики для "Динамо" буде відчутним. Його обов"язково потрібно компенсувати витривалістю.


Жереб

Бажано, щоб на першій стадії плей-офф киянам потрапив слабший суперник. Тому що пари можуть бути різними: від "Манчестер Юнайтед" — "Інтер" до "Панатінаїкос" — "Вільярреал".

Ставку треба робити на Мілевського

Востаннє не гранд єврофутболу здобув Кубок чемпіонів п"ять років тому. Португальський "Порту" тоді виграв завдяки роботі тренера Жозе Моуріньйо, — вважає Хацкевич. — Газзаєв — фахівець достатньої кваліфікації, щоб створити команду, яка зможе поборотися за перемогу. Але, звичайно, і талан потрібен. ("Порту" 2004-го відверто пощастило, коли російський арбітр Іванов скасував чистий гол Скоулза із "МЮ" у 1/8 фіналу. — "ГПУ").

Президент "Динамо" Ігор Суркіс, 50 років, каже "ГПУ", що заява Газзаєва зробила його щасливим:

— Ви уявляєте, як цікаво працювати з людиною, яка ставить перед клубом такі завдання. Одразу скажу — коли ми укладали угоду про співпрацю, подібної мети я перед Валерієм Георгійовичем не ставив. Це виключно його рішення. У півфіналі Ліги чемпіонів 1999 року грав Валерій Лобановський. У пресі він не робив таких гучних заяв. Але футболістам говорив про це точно.

Запитую, чи не злякаються динамівці амбіцій тренера.

— Якщо боятися, навіщо тоді у футбол грати? — зауважує Суркіс.

Зараз ви читаєте новину «Що допоможе "Динамо" виграти Лігу чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі