четвер, 28 серпня 2008 18:44

Шеві треба якомога швидше забити за "Мілан"

  Йожеф Сабо тренував Шевченка з 1994-го по 1999 рік. Він каже, що Андрій ніколи не мав проблем із режимом
Йожеф Сабо тренував Шевченка з 1994-го по 1999 рік. Він каже, що Андрій ніколи не мав проблем із режимом

31 серпня о 16.00 за київським часом "Мілан" матчем проти "Болоньї" стартує в чемпіонаті Італії 2008/2009. Можливо, в цьому поєдинку за "Мілан" зіграє Андрій Шевченко, 31 рік. Український форвард із 26 серпня тренується у складі своєї колишньої команди.

Чи правильно вчинив Шева, повернувшись до "Мілана"? — цікавлюся у заслуженого тренера України Йожефа Сабо, 68 років. Він працював з Андрієм у київському "Динамо" та збірній України з 1994 року по 1999-й.

— Важко сказати. З одного боку, гірше грати, ніж у "Челсі", Шевченко вже не буде. Далі — нікуди. З другого — не впевнений, що Андрієві постійно знаходитиметься місце в основному складі італійського клубу.

Хіба "Мілан" повертав колишню зірку, щоб посадити на лаву запасних?

— Ні, звісно. Але хто знає, як у Шеви піде на новому-старому місці? Раніше уболівальники його обожнювали й вибачали неточні удари. Нині ставлення змінилося. Якщо Андрій забиватиме — пробачать йому перехід до "Челсі". Якщо ні — свист із трибун міланського стадіону, навіть якщо ти на полі, буде болючішим, ніж перебування на лаві запасних чи поза заявкою в "Челсі". Треба врахувати ще один факт: раніше на Шеву грала вся міланська команда. Нині він лише одна із зірок — є ще Індзаґі, Пато, Рональдіньйо, Кака.

Чи зможе Шева в "Мілані" відновити колишній рівень своєї гри?

— Цілком. Знаю його особисто. Якщо Андрій ставить собі за мету досягти чогось на футбольному полі, він її досягає. У "Челсі" нападаючому заважали, в "Мілані" — не повинні. Шева ніколи не мав проблем з режимом. Щодо чуток про конфлікт із тренером "Мілана" Карло Анчелотті. Якщо це і правда, то проблеми в минулому. Наставник має допомогти футболістові знову знайти себе, а Шевченко — віддячити голами. Йому бажано якомога швидше забити за команду в новому сезоні.

В останньому матчі збірної України Шева вийшов тільки на заміну. Як перехід до "Мілана" вплине на позиції Андрія у національній команді?

— Шевченко потрібен збірній. За однієї умови — якщо буде забезпечений ігровою практикою в "Мілані". Якщо ні — матч із Польщею довів, що недоторканних немає.

Якщо в Шевченка не складеться гра в "Мілані", тоді йому час до київського "Динамо"?

— Це було б логічно, але сьогодні неактуально. Шева й у "Мілані"  може довести, що він в обоймі.

Зараз ви читаєте новину «Шеві треба якомога швидше забити за "Мілан"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі