неділя, 14 січня 2007 18:28

Шевченко стала третьою

31-річна уродженка Чернігівщини лижниця Валентина Шевченко посіла третє місце в прем"єрній багатоденці "Тур де Скі". Вона відбувалася першого тижня нового року на трасах Німеччини та Італії.

Шевченко почала з другого місця в дуатлоні (5 км класичним стилем і 5 км вільним). Потім була невдача в спринті — лише 32-ге місце. Далі — 11-те місце у масовому старті й загальне 7-ме перед останнім етапом — 10-кілометровою гонкою по гірськолижній трасі вгору. За сотню метрів до фінішу Шевченко була другою, але дозволила обійти себе норвежці Бьорген. У підсумку — третя позиція в загальному заліку і $30,7 тис. призових. Першою стала Вірпі Куйтунен із Фінляндії.

Серед чоловіків тріумфував німець Томас Ангерер. Роман Лейбюк з Івано-Франківщини посів 40-ве місце.

"ГПУ" зв"язатися з Шевченко не вдалося. Зараз Валентина перебуває в італійському Лаваццо, де готується до етапу Кубка світу.

— Роумінг у неї працює, але вона просто не братиме слухавку, — попереджає працівник Федерації лижного спорту України Володимир Малецький. — Грошей не вистачить. Із нами члени української делегації мали зв"язатися з готелю в Лаваццо, але поки що мовчать. А в Україні Шевченко з"явиться не раніше березня. Після Італії поїде до Австрії. Звідти ми заберемо Валентину до японського Саппоро. Там 20 лютого стартує чемпіонат світу.

Зараз ви читаєте новину «Шевченко стала третьою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі