понеділок, 19 травня 2008 15:22

Шевченко і Тимощук приїдуть до збірної пізніше

Футбольна збірна України проведе чергові товариські матчі. 24 травня у голландському Роттердамі підопічні Олексія Михайличенка зустрінуться з командою Нідерландів, а 1 червня у Стокгольмі українці позмагаються зі шведами. Суперники нашої команди — учасники фінальної частини чемпіонату Європи.

Учора головний тренер збірної України Олексій Михайличенко, 45 років, спілкувався із журналістами.

— Футбол — гра на результат, але перемогти за будь-яку ціну ми не прагнемо, — каже тренер. — Знаєте наші кадрові проблеми — Тарас Михалик, Олег Гусєв і Олег Допілка відсутні через травми. Ушкодження зазнав і воротар Олександр Шовковський, тому він також не гратиме.

Найкращим бомбардиром чемпіонату України став Марко Девіч. Уродженець Бєлграда, він готовий виступати за нашу збірну.

— Девіч талановитий виконавець, але проявляє себе в чемпіонаті України, рівень якого не змінюється. Як він покаже себе у збірній невідомо, — зауважує Олексій Михайличенко. — Якщо зробить громадянство, то потрапить у число кандидатів до команди. А поки що я не можу говорити про серба як про українського "збірника".

Михайличенко викликав на збір і захисника полтавської "Ворскли" Григорія Ярмаша.

— Він може закрити кілька позицій в обороні. А ще — старанний та дисциплінований, — пояснює тренер.

Збір почнеться 21 травня. На ньому будуть присутні 21 футболіст. Ще двоє — Шевченко і Тимощук приєднаються до команди зранку 22 травня. Шевченко — через участь у фіналі Ліги чемпіонів, Тимощук — через особисті справи. Після матчу проти Нідерландів 3–4 футболісти поїдуть додому й не зіграють зі Швецією. Інші ж отримають кілька днів відпочинку й 28 травня розпочнуть підготовку до поєдинку в Стокгольмі.

Склад збірної України на матчі з Нідерландами та Швецією

Воротарі — Андрій П"ятов ("Шахтар"), В"ячеслав Кернозенко ("Дніпро"), Рустам Худжамов (ФК "Харків"); захисники — В"ячеслав Шевчук, Володимир Єзерський, Дмитро Чигринський, Олександр Кучер (усі — "Шахтар"), Віталій Мандзюк, Андрій Несмачний (обидва — "Динамо"), Андрій Русол ("Дніпро"), Григорій Ярмаш ("Ворскла"); півзахисники — Олексій Гай ("Шахтар"), Сергій Назаренко ("Дніпро"), Денис Голайдо (Таврія), Сергій Кравченко  ("Ворскла"), Анатолій Тимощук ("Зеніт", Росія), Максим Калиниченко ("Спартак" М, Росія), Євген Левченко ("Гронінген", Нідерланди); нападаючі — Олександр Гладкий ("Шахтар"), Володимир Гоменюк ("Таврія"), Євген Селезньов ("Арсенал"), Андрій Шевченко ("Челсі", Англія), Андрій Воронін ("Ліверпуль", Англія)

Зараз ви читаєте новину «Шевченко і Тимощук приїдуть до збірної пізніше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі