четвер, 21 травня 2020 00:50

Шевченка не ризикнуть призначити в "Мілан"

Головний тренер футбольної збірної України 43-річний Андрій Шевченко не приховує, що хоче тренувати італійський "Мілан". Але в найближчому майбутньому цього точно не трапиться.

Питання з тренером вирішуватиме німецький фахівець Ральф Рангнік, 61 рік. Він — "хрещений батько" нинішнього "Лейпцига". Команди, що пробилася до чвертьфіналу Ліги чемпіонів, подолавши "Тоттенхем" Жозе Моуріньйо, і має певні, хоча швидше теоретичні, шанси на чемпіонство у Німеччині. Рангнік уже практично залишив нинішній клуб і зосередився на майбутній роботі в "Мілані". Під час матчів чемпіонату Німеччини його помітили на трибунах — видивлявся гравців для італійської команди.

Якщо Рангнік захоче — тренуватиме команду сам. Але вочевидь він воліє зайняти ту ж саму посаду, що й у "Лейпцигу" — директора клубу з великими повноважен­нями. А на лаву посадити нинішнього наставника "Лейпцига" Юліана Нагельсманна. Зробити це буде важко через чинний контракт останнього із заможним німецьким клубом. Якщо ні — можна залишити нинішнього керманича Стефано Піолі, подивитися в бік маститих Лучано Спаллетті чи Максиміліано Аллегрі або молодших — Роберто Де Дзербі чи Еугеніо Ді Франческо.

Шевченка не може бути в списку Рангніка за визначенням. Часи, коли "Мілан" очолювала колишня легенда клубу, минули. Принципами сердечної прив'язаності послуговувалися колишні власники й директори — Сільвіо Берлусконі, Паоло Мальдіні, Звонимир Бобан. Рангнік — людина холодного розрахунку. Клубом володіє американська компанія "­Елліотт". Хоче підвищити його капіталізацію, побудувати стадіон і продати за мільярд євро. Стадіон — справа віддаленого майбутнього. Покращити результати треба прямо з наступного сезону. Перше — потрапити до Ліги чемпіонів 2022/2023. Рангнік не може ризикувати й призначати тренера без досвіду роботи в клубному футболі. У збірній Шевченко мав право на помилку й залишився після першої невдачі у відборі до Кубка світу-2018. "Елліотт" такого права не дасть.

Зараз ви читаєте новину «Шевченка не ризикнуть призначити в "Мілан"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі