вівторок, 10 жовтня 2017 05:30

"Шева, можна зробити з вами фото?"

— Ви знаєте, що Марлос не летить з нами в Албанію? — запитує півзахисник збірної України Євген Коноплянка в аеропорту Харкова перед вильотом ­команди на матч проти Косова. — Йому не встигли зробити закордонний паспорт.

Прес-аташе Олександр Гливинський пояснює, що футболіст змушений залишитися в Києві для залагодження юридичних деталей із прийняттям українського громадянства.

— Пізніше Марлос вилетить сам в Албанію. Повинен встигнути на матч, — каже Гливинський.

У день прильоту збірна України проводить тренування на стадіоні "Лоро Борічі" у місті Шкодер. Косовари грають усі домашні зустрічі цього відбору в сусідній Албанії, оскільки ремонтують стадіон у Пріштіні.

— У матчі з Україною нам допоможе перемогти лише Бог. Ми просто раді, що нашій команді дозволили взяти участь у відборі й ми можемо грати офіційні матчі. Я б хотів, щоб наші збірні зустрілися знову в майбутньому, — каже журналіст газети "Зері" Морал Пожегу. — Я великий фанат Шевченка й "Мілана". Почав уболівати за клуб завдяки українцеві. Фото з Шевою — моя велика мрія.

У Шкодері немає жодної афіші матчу Косово — Україна. На стадіоні очікують до 3 тис. косоварів. Найдешевший квиток на гру коштує 7 євро (близько 200 грн. — ГПУ).

— Шевченко! — скандує касир фортеці Розафа, що біля Шкодера, коли бачить українську делегацію. — Вболіватиму за вашу команду, тому що ви християни. Косовари — мусульмани. Неправда, коли кажуть, що Албанія мусульманська країна. Більшість нашого населення — католики й православні.

За кілька годин до матчу вболівальники збірної України з фан-руху "Вірні збірній", організованому за підтримки "Першої приватної броварні", проводять марш із центра Шкодера до стадіону. Починається злива, що триває до стартового свистка. Виникає загроза перенесення матчу.

— На стадіоні хороший дренаж. Навіть така сильна злива не завадить проведенню гри, — заспокоює колишній капітан полтавської "Ворскли" Арменд Даллку. Працює на матчі експертом для телебачення Косова.

Після невеликої паузи дощ знову посилився. У другому таймі біля площі воріт і на бровці поблизу лав запасних почали утворюватися великі калюжі. Команди багато боролися й били по воротах із далеких дистанцій. В одному епізоді Коноплянка при подачі кутового послизнувся на мок­рому газоні.

Після перерви Шевченко випускає Марлоса замість Артема Кравця. Натуралізований бразилець зайняв місце на правому фланзі півзахисту, а Ярмоленко й Гармаш висунулися вперед. Марлос непогано рухався, часто зміщувався в центр, але поки що йому бракує порозуміння з партнерами.

На 60-й хвилині Леард Пакярада зрізав м'яч у свої ворота після подачі з флангу активного Коноплянки на Гармаша. Наприкінці матчу відзначився Ярмоленко після скидання Степаненка — 2:0. Україна прогнозовано взяли три очки в зустрічі з аутсайдером.

Після поєдинку футболісти збірної України з Шевченком йдуть до фан-сектора. Гравці кидають уболівальникам свої футболки.

— Шева, можна зробити з вами фото? — питає місцевий журналіст на прес-конференції.

— Звичайно, — усміхається наставник збірної України.

Футбол. Кубок світу-2018. Кваліфікаційний турнір

Група 9

Дев'ятий тур

6 жовтня, п'ятниця

Косово — Україна — 0:2 (0:0).

Україна: П'ятов — Караваєв, Хачеріді, Ордець, Матвієнко — Ротань-к (Степаненко, 64), Сидорчук, Гармаш — Ярмоленко, Коноплянка (Буяльський, 89) — Кравець (Марлос, 46). Тренер: Андрій Шевченко

Голи: Пачарада, 60, у свої ворота, Ярмоленко, 87

Попередження: Кравець, 42, Ордець, 56

Хорватія — Фінляндія — 1:1

Туреччина — Ісландія — 0:3

Учора відбулися матчі десятого, заключного, туру:

Україна — Хорватія — переможець забезпечував собі місце в стикових матчах, нічия не дозволяла обом командам про­довжувати боротьбу за вихід до фінальної частини.

Ісландія — Косово — перемога ісландців над аутсайдером гарантувала їм перше місце й путівку до фінальної частини.

Фінляндія — Туреччина — матч не мав турнірного значення, обидві команди достроково припинили боротьбу за вихід до фінальної частини.

Зараз ви читаєте новину «"Шева, можна зробити з вами фото?"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі