вівторок, 31 серпня 2010 08:16

Сергій Стаховський виграв другий турнір за сезон

Автор: фото: REUTERS/Mike Cassese
  Сергій Стаховський народився у Києві, а мешкає та тренується у словацькій Братиславі
Сергій Стаховський народився у Києві, а мешкає та тренується у словацькій Братиславі

Український тенісист 24-річний Сергій Стаховський виграв турнір із призовим фондом $663 тис. в американському Нью-Хейвені. У фіналі він переграв узбека, 15-ту ракетку турніру, Дениса Істоміна — 3:6, 6:3, 6:4. На шляху до тріумфу Стаховський здолав іспанця Томмі Робредо та Маркоса Баґдатіса з Кіпру.

Ця перемога стала для киянина четвертою в кар"єрі та другою за рік.

Завдяки їй Стаховський встановив декілька особистих та українських рекордів. У новому рейтингу Асоціації тенісистів-професіоналів він набрав 1183 пункти та піднявся на найвищу в кар"єрі 36-ту позицію. У Нью-Хейвені Стаховський заробив $93,5 тис.

Сергій повторив досягнення Андрія Медведєва 1994-го. Тоді український тенісист востаннє вигравав два турніри за сезон. Уперше 2010-го Стаховський переміг у голландському Хертоґенбосі. Загалом українець виграв у всіх чотирьох фіналах, де брав участь.

— Я й гадки не маю, чому не програв жодного фіналу. Це був важкий тиждень. Багато трисетових матчів, часу на корті, — говорить Стаховський.

Останній турнір Великого Шолома — відкритий чемпіонат США — розпочався вчора ввечері. На відміну від Стаховського, елітні гравці тиждень перед ним відпочивали.

Першим суперником Сергія стане Пітер Лучак з Австралії, 118-та ракетка світу. Стаховський обіграв його минулого тижня у другому колі турніру.

Для українців цей жереб став найлегшим.

Українець перемагав у всіх чотирьох фіналах, де брав участь

Олександр Долгополов на старті зіграє з іспанцем Давідом Феррером, 12-ю ракеткою світу. Ілля Марченко зіграє з хорватом Маріном Чилічем, одним із найталановитіших молодих гравців світу. Тепер він посідає 13-й рядок рейтингу.

Катерина Бондаренко минулого року дійшла в Нью-Йорку до чвертьфіналу. Щоб захистити здобуті очки, у першому колі їй слід перемагати восьму "сіяну" китаянку Лі На. У разі поразки вона вилетить за межі першої сотні.

Альона Бондаренко зіграє з росіянкою Вірою Душевіною, а український "кваліфаєр" Ольга Савчук з американською молодою зіркою Мелані Уден. У разі перемог українки зустрінуться між собою у другому колі.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Стаховський виграв другий турнір за сезон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі