четвер, 30 грудня 2010 01:30

Сергій Седнєв ставав призером на етапах Кубка світу

Автор: фото: Ярослав ШОНЬ
  Сергій Седнєв
Сергій Седнєв

Біатлоніст 27-річний Сергій Седнєв із Глухова Сумської області у грудні двічі посідав призові місця на етапах Кубка світу. На його рахунку також перемога на початку 2010-го в італійській Антерсельві.

— Шкодую, що не зможу стартувати в Різдвяній гонці, — каже Сергій. — То було б яскраве закінчення року. З іншого боку, добре, що не поїхав до Ґельзенкірхена туристом, а залишився вдома. Організатори вчасно повідомили, що не зможуть підготувати арену через обвал даху, тому здав квиток до Німеччини.

Для вас участь в Різдвяній гонці — можливість заробити?

— Не в грошах річ. Коли тебе запрошують на такі змагання, то вже почесно. Тому налаштовувався на здобуття призового місця не тому, що воно дає непоганий підробіток.

Українські чоловіки ще ніколи так добре не стартували в Кубку світу. Зможете витримати набрані оберти?

— Час покаже. Хоча на даний момент якоїсь перевтоми я не відчуваю. Улітку ми витримали звичний обсяг тренувальних навантажень. При цьому не відчували психологічного тиску, який заважав сконцентруватися в олімпійському сезоні. Там відповідальність за результат постійно нагадувала про себе.

Який етап Кубка світу був найважчим у цьому сезоні?

— Важко було всюди. У шведському Остерсунді біг обмерзлим, через що відчував себе скуто. В австрійському Гохфільцені через сніг було важко бігти й стріляти. У словенській Поклюці постійно вітри. Не знаєш, що тебе чекає на вогневому рубежі. Треба постійно бути зосередженим і шукати додаткові резерви для концентрації.

Ви двічі ставали призером на змаганнях у Поклюці. Словенський етап — найулюбленіший?

— Мабуть, так. Зазвичай погода на стрільбищі там завжди вітряна. Через неї на вогневих рубежах не можуть опанувати себе основні фаворити. Цьогоріч перед гонкою я розумів, що ідеальна стрільба гарантовано принесе місце на п'єдесталі. Трасу в Поклюці вивчив добре, знаю, де і на якій ділянці прискоритися, де краще зекономитися.

У поточному заліку Кубка світу ви займаєте четверте місце. Націлюєтеся на боротьбу за потрапляння у трійку?

— Напередодні сезону основним стартом року вважався березневий чемпіонат світу в російському Ханти-Мансійську. Виходячи з цього, був спланований весь процес підготовки. На Кубок світу конкретних завдань перед нами не ставили. Не виключено, що плани можуть бути скориговані. Виступлю на найближчих етапах у німецьких Обергофі й Рупольдинґу. Потім вирішу, чи варто їхати на американські кубкові етапи до Лейк-Плесида та Форт-Кента. Попередньо до графіку підготовки до чемпіонату світу вони не входили. Але якщо мені вдасться втриматися в лідируючій групі й після двох німецьких етапів, імовірно, полечу виступати і за океан. Бо Бйорндален і Свендсен пропускати американських етапів не збираються. Щоб не відстати від них, мабуть, буду виступати й я.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Седнєв ставав призером на етапах Кубка світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі