пʼятниця, 17 травня 2019 00:55

"Шахтар" здобув Кубок України

Автор: www.shakhtar.com
  Опорний півзахисник ”Шахтаря” Алан Патрік (у смугастій формі)виграв більшу частину єдиноборств у центрі поля. Упевненою грою спростував розмови про можливе повернення у Бразилію
Опорний півзахисник ”Шахтаря” Алан Патрік (у смугастій формі)виграв більшу частину єдиноборств у центрі поля. Упевненою грою спростував розмови про можливе повернення у Бразилію

У середу, 15 травня, у фіналі Кубка України "Шахтар" розгромив першоліговий "Інгулець" — 4:0. Донецький клуб четвертий раз поспіль виграє Кубок. Загалом це їхній 13-й трофей. Матч коментує колишній форвард "Шахтаря" 62-річний Віктор Грачов.

— У фіналі було класичне протистояння команди-чемпіона з середняком першої ліги. Доки "Інгулець" міг тримати темп, доки були сили — відбивався. Але сил вистачило на півгодини. Потім пішли голи. Гравці "Інгульця" не встигали перекривати зони, вступати у відбір, вибігати в контратаки.

Треба віддати їм належне: команда не зачинялася наглухо на своїй половині поля, намагалася контратакувати. Словом, грала у футбол як уміла і як могла. Зуміли ж вони якось вибити з Кубка трьох представників Прем'єр-ліги. Хоча мені такі фінали не подобаються. Колись засновник "Спартака" Микола Старостін розповідав про його улюблений рахунок: "3:1 на користь "Спартака". Мовляв, ми сильні, бо забили тричі й суперник не слабкий — забив один у відповідь.

Чемпіони грали упевнено й спокійно. Розрахунок суперника був на безгольовий перший тайм. "Інгулець" сподівався, що "Шахтар" почне нервувати й метушитися. Але ще в першому таймі гірники забили тричі — й інтрига вмерла.

Другий тайм донеччани вже не грали — вони готувалися до матчу із "Зорею", де можуть достроково оформити чемпіонство. Виняток — гол Манора Соломона. Він був красивий і ефектний. Загалом фінал вийшов очікуваним — без інтриги й напруги.

ФУТБОЛ. КУБОК УКРАЇНИ 2018/2019. ФІНАЛ

"Шахтар" — "Інгулець" — 4:0 (3:0)

15 травня, 21:00, "Славутич-Арена", Запоріжжя

Голи: Тете 28, 39, Мораес 45, Соломон 65

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" здобув Кубок України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі