четвер, 29 листопада 2007 19:19

"Шахтар" програв "Селтіку" на 92-й хвилині

Автор: фото: reuters
  Півзахисник ”Селтіка” Массімо Донаті (ліворуч) радіє вирішальному голу у ворота ”Шахтаря”
Півзахисник ”Селтіка” Массімо Донаті (ліворуч) радіє вирішальному голу у ворота ”Шахтаря”

Донецький "Шахтар" програв десятий виїзний матч групового турніру Ліги чемпіонів. У шотландському ґлазґо підопічні Мірчі Луческу поступилися місцевому "Селтіку" — 1:2. Вирішальний гол господарі провели на другій доданій арбітром хвилині.

Цього року "Шахтар" уже пропускав м"яч за кілька десятків секунд до фінального свистка. Навесні таким чином гірники втратили перемогу і шанси на вихід до чвертьфіналу Кубка УЄФА у протистоянні з іспанською "Севільєю".

— Я б не порівнював ці дві зустрічі, — розповідає "ГПУ" заслужений тренер України Сергій Морозов, 57 років. — Матч плей-офф із "Севільєю" і групового турніру з Селтіком" — це різні речі. "Шахтар" у ґлазґо розпочав упевнено. Не лише тому, що забив, хоча гол Брандау був дещо випадковим — несподівано помилився захисник. Донеччани ще й не дали "Селтіку" грати у свою гру — зі швидкими фланговими проходами і подальшими навісними передачами.

Гості нав"язали боротьбу у центрі поля та відтиснули гру від своїх воріт. Момент Хесселінка у середині тайму, коли він випередив Кучера і підрізав м"яч у кут, системою не був. Матч контролювали гості. Далися взнаки і дві вимушені заміни у "Селтіка" — через травми Нейлор та Кеннеді залишили поле ще в першому таймі. Гол Ярошик забив із нічого: якби Чигринський та Срна розібралися, кому йти на м"яч, гості закінчили б тайм на свою користь. Навіть іще один гольовий момент Ярошика до перерви "Селтік" створив на емоціях від попереднього гола. Але оборона гостей почала регулярно давати збої — це факт.

Чого не вистачило гірникам у другому таймі?

— Контргри. Луческу розраховував на нічию. Дискваліфікованого Фернандінью замінив  опорником Хюбшманном. Брандау під час випадів суперника відповідав за лівий фланг. Рац до атак майже не долучався. Тренер "Шахтаря" не вніс у заявку Вілліана та Кастільйо — людей, спрямованих на атаку. Він випустив наприкінці матчу класичного руйнівника Єзерського замість Ілсінью. Що було доречно: "Шахтар" нічия влаштовувала із турнірних міркувань та з того, як складалася гра. Але в хаотичній боротьбі шанси шотландців, які звикли до такої гри, були більшими. Вони й реалізували останній момент.

Луческу розраховував на нічию

4 грудня в заключному турі групового турніру "Шахтар" прийматиме португальську "Бенфіку", а італійський "Мілан" — "Селтік". "Селтіку", щоб вийти до плей-офф, достатньо нічиєї в Італії. Якщо ж гірники та міланці переможуть, команда Луческу змагатиметься у 1/8 фіналу. Якщо "Шахтар" зіграє з "Бенфікою" внічию — продовжить боротьбу в 1/16 фіналу Кубка УЄФА. Якщо донеччани програють — вибувають з єврокубків.




Футбол. Ліга чемпіонів. Груповий турнір. 5-й тур


Група "F"

"Динамо" (Київ, Україна) — "Рома" (Рим, Італія) — 1:4 (0:3).

27 листопада. Київ. Стадіон "Олімпійський". 10 тис. глядачів (розрахований на 82 893). +1°С.

Суддя: В. Штарк (Німеччина).

"Динамо": Рибка, Допілка, Ващук, Гавранчич, Несмачний, Гусєв, Гіоане, Ротань (Белькевич, 46), Нінкович (Шацьких, 55), Ринкон (Мілевський, 70), Бангура.

Тренер: Олег Лужний.

"Рома": Доні, Пануччі, Жуан, Феррарі, Кассетті, де Россі (Баруссо, 61), Пісарро, Таддеї (Еспозіто, 46), Тонетто, Жулі, Вучинич (Сісінью, 84).

Голи: Пануччі (4), Жулі (32), Вучинич (36, 78), Бангура (64).

Попередження: Ващук (72), Кассетті (89).


"Манчестер Юнайтед" (Англія) — "Спортінґ" (Лісабон, Португалія) — 2:1


Турнірна таблиця:



І
В
Н
П
М
О
 1. Манчестер Юнайтед  5  5  0  0  12–3  15
 2. Рома  5  3  1  1  10-5  10
 3. Спортінґ  5  1  1  3  6–8  4
 4. Динамо  5  0  0  5  4-16  0



Заключні матчі

12 грудня (середа)

"Спортінґ" —  "Динамо"

"Рома" —  "Манчестер Юнайтед"


Група "D"

"Селтік" (ґлазґо, Шотландія) — "Шахтар" (Донецьк, Україна) — 2:1 (1:1).

28 листопада. ґлазґо. Стадіон "Селтік Парк". 60 тис. глядачів (розрахований на 60 832). +7°С.

Суддя: Б. Лаєк (Франція).

"Селтік": Боруц, Колдуелл, Кеннеді (Пресслі, 42), Нейлор (Донаті, 16), Макманус, Макгіді, М. Браун, Хартлі, Ярошик, Веннегор оф Хесселінк (Кіллен, 79), МакДональд.

Тренер: Ґордон Стракан.

"Шахтар": П"ятов, Срна, Чигринський, Кучер, Рац, Хюбшманн, Левандовський, Ілсінью (Єзерський, 83), Жадсон, Брандау, Лукареллі (Гладкий, 88).

Тренер: Мірча Луческу (Румунія).

Голи: Брандау (4), Ярошик (45), Донаті (90+2).

Попередження: Брандау (37), Ярошик (43), Веннегор оф Хесселінк (56), Колдуелл (80).


"Бенфіка" (Лісабон, Португалія) — "Мілан" (Італія) — 1:1


Турнірна таблиця:


   І В  Н  П  М  О 
 1. Мілан  5  3  1  1  11–5  10
 2. Селтік  5  3  0  2  5-5  9
 3. Шахтар  5  2  0  3  5-9  6
 4. Бенфіка  5  1  1  3  3–5  4


Заключні матчі

4 грудня (вівторок)

"Шахтар" — "Бенфіка"

"Мілан" — "Селтік"


Учасники 1/8 фіналу Ліги чемпіонів: "Челсі" (Лондон, Англія), "Мілан" (Італія), "Барселона" (Іспанія), "Манчестер Юнайтед" (Англія), "Рома" (Рим, Італія), "Інтер" (Мілан, Італія), "Арсенал" (Лондон, Англія), "Севілья" (Іспанія). Ще вісім команд, що вийдуть до плей-офф, визначаться після матчів 4, 11 та 12 грудня.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" програв "Селтіку" на 92-й хвилині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі