вівторок, 21 лютого 2017 00:05

"Шахтар" переміг у Іспанії

Донецький "Шахтар" переміг іспанську "Сельту" в першому матчі 1/16 фіналу Ліги Європи — 1:0. Поєдинок відбувався в іспанському місті Віго. Єдиний гол у матчі забив аргентинський нападаючий донецького клубу Ґуставо Бланко-Лещук. Сталося це на 25-й хв.

Лещук перейшов до "Шахтаря" з "Карпат" нинішньої зими за 400 тис. євро. У контрольних матчах забив сім м'ячів і довів обґрунтованість претензій на місце основного нападаючого команди. Ця позиція провисає в "Шахтарі" з літа 2015-го, коли клуб залишив бразилець Луїс Адріано. У матчі проти "Сельти" Лещук уміло чіплявся за м'яч, пропонував себе обіграшу і нав'язував силову боротьбу оборонцям суперника. У моменті з голом форвард уміло "прочитав" епізод. Спочатку відволік увагу захисників, щоб дати розігнатися Марлосу, і вдало зіграв на добиванні.

Загалом "Шахтар" відіграв пристойно як для першої гри року. Початок матчу провів у захисті, бо суперник активно тиснув, намагався грати флангами та пресингувати. Але "Сельта" не змогла організовано зіграти весь поєдинок і зачинити центр поля. "Шахтар" проводив швидкі контратаки. Їх звично розганяв Тайсон. Проте не завжди приймав правильні рішення на завершальній стадії. Бракувало чіткого останнього пасу.

Кінець гри вийшов нервовий. Але "Шахтар" зберіг переможний рахунок. Повторний матч відбудеться 23 лютого, четвер, у Харкові. Почнеться о 22:05 за Києвом. Текстову трансляцію поєдинку проведе gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" переміг у Іспанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі