вівторок, 29 січня 2019 00:25

"Шахтар" купив захисника "Олександрії"

Автор: www.Football.ua
  Валерій Бондаренко підписав з ”Шахтарем” п’ятирічний контракт
Валерій Бондаренко підписав з ”Шахтарем” п’ятирічний контракт

Захисник 24-річний Валерій Бондаренко уклав п'ятирічний контракт із "Шахтарем". Останні півтора сезону він виступав у "Олександрії". Сума трансферу — $600 тис. — понад 16,5 млн грн.

У "Шахтарі" Бондаренко має замінити Ярослава Ракицького — той цими дня повинен перейти до пітерського "Зеніта".

Новачок "Шахтаря" — вихованець київського футболу. Розпочинав у школі "Оболоні". Потім виступав за " Арсенал". Мав досвід виступів у чемпіонаті Грузії за кутаїське "Торпедо", а також у другій українській лізі за стрийську "Скалу". Саме звідти його запросили до "Олександрії". Спочатку не зміг пробитися до основного складу. Але цього сезону Бондаренко став ключовим гравцем команди у захисті.

Трансфер Бондаренка — логічне продовження політики "Шахтаря". Керівництво чемпіона України на позицію центрального захисника бере або українців, або футболістів, які грали в інших наших клубах. Останнім легіонером з іншого чемпіонату був турок Сейхан Толга. Він перейшов 2005-го.

Проблема в тому, що зазвичай "Шахтар" запрошує молодих футболістів. Вони проходять процес звикання до команди, вчаться принципів побудови гри, а потім отримують місце в складі. Бондаренко — сформований футболіст. Змінювати його буде вкрай складно. Особливо враховуючи, що система гри "Шахтаря" докорінно відрізняється від дій "Олександрії". Донеччани завжди намагаються грати першим номером, через контроль м'яча, захисники розташовуються далеко від воріт. На противагу олександрійці захищаються близько до воріт.

Стабільно Бондаренко грає тільки цього сезону. Досвіду міжнародних матчів не має.

Бондаренко та Ракицький — різні. Ярослав прекрасно працює із м'ячем, вміє починати атаки команди, має якісний перший пас, лідерські якості. Валерій — класичний оборонець, із 194-сантиметровим зростом, умінням вести силову боротьбу, зокрема в повітрі. Індивідуально сильним футболістом його назвати не можна.

Це футболіст, схожий на інших оборонців "Шахтаря" — Івана Ордеця, Сергія Кривцова, Давида Хочолаву. Перші двоє багато пропускають через травми й ушкодження. А Хочолава багато помиляється. Саме з цими гравцями Бондаренко конкуруватиме за місце в основному складі. Замість Ракицького поки що грає 22-річний Микола Матвієнко.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" купив захисника "Олександрії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі