четвер, 22 травня 2008 19:16

"Шахтар" хоче купити Худжамова

Донецький "Шахтар" хоче посилитися голкіпером ФК "Харків" і національної команди України Рустамом Худжамовим, 25 років. Це підтвердив генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін.

— Ми не проти взяти Худжамова, а сам Рустам бажає виступати за наш клуб. Так, у нас є П"ятов, Шуст і Шутков, але Худжамов зможе на рівних конкурувати з ними. Нас чекають матчі кваліфікаційного етапу Ліги чемпіонів, і на євроарені потребуємо повної укомплектованості на воротах.

Угода футболіста з "Харковом" закінчується за півроку. Тоді він зможе приєднатися до "Шахтаря", і донецький клуб не заплатить харків"янам жодної копійки. Але чемпіон України уже влітку планує залучити голкіпера і виплатити певну компенсацію.

Худжамов — вихованець школи київського "Динамо". Виступав в ужгородському "Закарпатті", у "Харкові" — третій сезон. У чемпіонаті України 2007/2008 провів 28 матчів, пропустив 29 м"ячів.

— Худжамов — класний голкіпер: має чудові фізичні дані, у нього прекрасна реакція, — каже "ГПУ" тренер воротарів харківського клубу Юрій Сивуха, 50 років. — Його давно треба було залучати до збірної України. Потенційна втрата Рустама послабить нас. Зрозуміло, що "Шахтар" — лідер українського футболу, і природним є бажання спортсмена перейти туди. Але це мають вирішувати керівники обох клубів.

Рік тому "Шахтар" за 15 млн грн купив у "Харкова" нападаючого Олександра Гладкого.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" хоче купити Худжамова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі