вівторок, 13 березня 2007 17:50

Рональдо забив "Інтеру"

Автор: Фото: reuters/Max Rossi
  Рональдо виступав за ”Інтер” 5 років. Він забив своєму колишньому клубі у першому ж матчі проти нього
Рональдо виступав за ”Інтер” 5 років. Він забив своєму колишньому клубі у першому ж матчі проти нього

У неділю в Мілані відбувся матч між "Інтером" та "Міланом". Особливого турнірного значення він не мав: "Інтер" давно забезпечив собі перше місце у цьогорічному чемпіонаті Італії. Більшу увагу привернула поява у стартовому складі "Мілана" бразильського форварда Рональдо, 30 років.

Найкращий бомбардир Кубків світу, Рональдо виступав за "Інтер" із 1997-го по 2002-й. Але окрім Кубка УЄФА-1998, йому не вдалося завоювати значущих трофеїв у складі "чорно-синіх". Тому Рональдо подався до "Реалу". "Інтер" отримав за нього $45 млн.

30 січня Рональдо опинився в "Мілані" за 7,5 млн. євро. Президент "Інтера" Массімо Моратті (2000-го він допоміг нападаючому реабілітуватися, коли важка травма коліна могла поставити хрест на кар"єрі Рональдо) сказав, що бразилець "перейшов не до тієї команди Мілана".

Недільний матч на стадіоні "Джузеппе Меацца" через вимогу поліції, уперше з 7 листопада 1993 року, відбувся вдень, а не ввечері. Поєдинок відвідало 67 тис. глядачів. Більшість із них — уболівальники "Інтера", який виступав у ролі господаря. Прихильники нинішнього чемпіона Італії взяли з собою 30 тис. свистків, щоб пустити їх у дію, коли м"яч потрапить до Рональдо.

Той на свист не зважав і відкрив рахунок наприкінці першого тайму. Але у другому "Інтер" забив двічі і переміг — 2:1. Восени команда Моратті також виграла з рахунком 4:3. Двічі поспіль обігрувати головного ворога "Інтерові" не вдавалося з 7 березня 1982 року.

Усього міланські команди у чемпіонаті Італії провели між собою 146 поєдинків. 52 перемоги здобув "Інтер", 45 — "Мілан", а 49 матчів закінчилося внічию. Ще чотири зустрічі відбулися у рамках Ліги чемпіонів. 2003-го команди двічі зіграли внічию у півфіналі, але "Мілан" пройшов далі завдяки "виїзному" голу Андрія Шевченка. А через два роки у чвертьфіналі тодішня команда українця перемогла обидва рази — 2:0 та 1:0. Шева відзначився двічі.

У цьогорічній Лізі чемпіонів суперники не перетнуться, бо "Інтер", на відміну від земляків, уже вибув з боротьби.

Зараз ви читаєте новину «Рональдо забив "Інтеру"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі