вівторок, 17 серпня 2010 00:51

Резервному арбітру розбили голову

Автор: фото з сайта www.fcdnipro.ua
  Резервний арбітр матчу ”Дніпро” — ”Металіст” Юрій Можаровський змиває кров з обличчя помічника головного судді Миколи Васюти
Резервний арбітр матчу ”Дніпро” — ”Металіст” Юрій Можаровський змиває кров з обличчя помічника головного судді Миколи Васюти

Дніпропетровський "Дніпро" зазнав першої поразки в теперішньому чемпіонаті України. У матчі шостого туру підопічні Володимира Безсонова поступилися харківському "Металісту" — 0:1. Матч закінчився скандалом.

На 83-й хвилині після удару дніпропетровця Євгена Селезньова м"яч опинився в сітці воріт "Металіста". Київський арбітр Сергій Даньковський спочатку показав на центр поля. Із ним погодився помічник — Микола Васюта із Рівного. На поле вибігли гравці "Металіста" та головний тренер команди Мирон Маркевич. Вимога — скасувати гол, оскільки Селезньов, перебуваючи у площі воріт, порушив правила в боротьбі з голкіпером "Металіста" Максимом Старцевим. Після консультації з Васютою Даньковський скасував гол. Не виключено, подивившись повтор епізоду, який демонстрували на табло стадіону "Дніпро Арена". У Васюту після цього полетіли з трибун пляшки та запальнички. Йому розбили голову,  довелося зупиняти кров. Усе це відбувалося на очах куратора суддівської системи в українському футболі П"єрлуїджі Колліни. Тепер, імовірно, "Дніпру" доведеться кілька матчів провести за порожніх трибун.

На перших хвилинах матчу у віп-ложі з"являється власник "Металіста" Олександр Ярославський. Господаря "Дніпра" Ігоря Коломойського на поєдинку так і не дочекалися.

Дніпропетровські фанати розгортають плакат: "Нагорода знайшла своїх героїв (-9)!". Натяк на начебто договірний матч 2008 року "Металіст" — "Карпати", за який із команд, за непідтвердженою інформацією, цього тижня мають зняти по дев"ять очок.

Інший плакат присвячений колишнім гравцям "Дніпра", які перейшли до" Металіста" — Шелаєву, Валяєву, Воробею, Старцеву, Романчуку: "І хороші люди інколи потрапляють у лайно!".

Матч починається обережно. Уже в середині першого тайму вболівальники починають свистіти — захисники господарів неспішно перепасовуються на своїй половині поля. "Металісту" бракує винахідливості в атаці, хоча один момент вони таки мають — Девич, перебуваючи в 10 м, не влучає в ціль.

Другу половину зустрічі активніше починає "Дніпро". Русол поцілює в поперечину, а Селезньов б"є вище воріт. Але забивають гості — Фінінью отримує передачу з глибини поля, обігрує кількох суперників, виходить один на один із Каніболоцьким і спрямовує м"яч повз голкіпера.

Зараз ви читаєте новину «Резервному арбітру розбили голову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі