Ексклюзиви
вівторок, 17 серпня 2010 00:51

Резервному арбітру розбили голову

Автор: фото з сайта www.fcdnipro.ua
  Резервний арбітр матчу ”Дніпро” — ”Металіст” Юрій Можаровський змиває кров з обличчя помічника головного судді Миколи Васюти
Резервний арбітр матчу ”Дніпро” — ”Металіст” Юрій Можаровський змиває кров з обличчя помічника головного судді Миколи Васюти

Дніпропетровський "Дніпро" зазнав першої поразки в теперішньому чемпіонаті України. У матчі шостого туру підопічні Володимира Безсонова поступилися харківському "Металісту" — 0:1. Матч закінчився скандалом.

На 83-й хвилині після удару дніпропетровця Євгена Селезньова м"яч опинився в сітці воріт "Металіста". Київський арбітр Сергій Даньковський спочатку показав на центр поля. Із ним погодився помічник — Микола Васюта із Рівного. На поле вибігли гравці "Металіста" та головний тренер команди Мирон Маркевич. Вимога — скасувати гол, оскільки Селезньов, перебуваючи у площі воріт, порушив правила в боротьбі з голкіпером "Металіста" Максимом Старцевим. Після консультації з Васютою Даньковський скасував гол. Не виключено, подивившись повтор епізоду, який демонстрували на табло стадіону "Дніпро Арена". У Васюту після цього полетіли з трибун пляшки та запальнички. Йому розбили голову,  довелося зупиняти кров. Усе це відбувалося на очах куратора суддівської системи в українському футболі П"єрлуїджі Колліни. Тепер, імовірно, "Дніпру" доведеться кілька матчів провести за порожніх трибун.

На перших хвилинах матчу у віп-ложі з"являється власник "Металіста" Олександр Ярославський. Господаря "Дніпра" Ігоря Коломойського на поєдинку так і не дочекалися.

Дніпропетровські фанати розгортають плакат: "Нагорода знайшла своїх героїв (-9)!". Натяк на начебто договірний матч 2008 року "Металіст" — "Карпати", за який із команд, за непідтвердженою інформацією, цього тижня мають зняти по дев"ять очок.

Інший плакат присвячений колишнім гравцям "Дніпра", які перейшли до" Металіста" — Шелаєву, Валяєву, Воробею, Старцеву, Романчуку: "І хороші люди інколи потрапляють у лайно!".

Матч починається обережно. Уже в середині першого тайму вболівальники починають свистіти — захисники господарів неспішно перепасовуються на своїй половині поля. "Металісту" бракує винахідливості в атаці, хоча один момент вони таки мають — Девич, перебуваючи в 10 м, не влучає в ціль.

Другу половину зустрічі активніше починає "Дніпро". Русол поцілює в поперечину, а Селезньов б"є вище воріт. Але забивають гості — Фінінью отримує передачу з глибини поля, обігрує кількох суперників, виходить один на один із Каніболоцьким і спрямовує м"яч повз голкіпера.

Зараз ви читаєте новину «Резервному арбітру розбили голову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути