пʼятниця, 22 квітня 2011 00:45

"Реал" переміг "Барселону" вперше за три роки

Автор: фото: REUTERS/Felix Ordonez
  Воротар ”Реала” Ікер Касільяс (праворуч) та захисник Серхіо Рамос з Кубком Іспанії
Воротар ”Реала” Ікер Касільяс (праворуч) та захисник Серхіо Рамос з Кубком Іспанії

Португальський тренер Жозе Моуріньйо, 48 років, здобув перший трофей на посаді головного тренера іспанського "Реала". Минулої середи у фінальному поєдинку національного Кубка переміг "Барселону" — 1:0. Єдиний гол у зустрічі на 102-й хв. матчу забив Кріштіану Роналду. "Реал" не вигравав трофеїв узагалі з 2008 року, а Королівський кубок — із 1993-го.

Розбираємо матч "Реал"—"Барселона".

Тактика

У суботу команди в Мадриді провели матч національного чемпіонату (1:1). У ньому Моуріньйо відрядив центрального захисника Пепе на позицію опорника, і той став одним із найкращих гравців поєдинку. Тренер "Реала" повторив свій хід і в середу, пожертувавши Озілом. Німецький півзахисник вийшов у стартовому складі, але зіграв не в центрі, де мав би більше простору, а справа, підпорядкуваши індивідуальний талант командним інтересам. Єдиним форвардом "Реала" був Кріштіану Роналду, що обмежувало його можливості атакувати з глибини другим темпом. Португалець, хоч і забив, але загалом мав проблеми і з опрацюванням м'яча, і з прийняттям правильних рішень у вирішальні моменти.

Хід Моуріньйо був зрозумілий: не дати супернику шансів вільно прийняти м'яча. З перших хвилин поєдинку гравці "Реала" застосували пресинг: у "Барси" в атаці нічого не виходило, а мадридці мали кілька реальних шансів для взяття воріт.

Склад "Барселони" майже не здивував. На позицію травмованого центрального захисника Пуйоля вийшов не Бускетс, а Маскерано. Аргентинець невисокий на зріст, тому цей факт позначив перевагу "Реала" у повітряній боротьбі. У випадку перебудови "Барси" на атакувальні дії Бускетс і Маскерано страхували флангових Дані Алвеша й Адріану.

Другий тайм

Після перерви хід матчу різко змінився. Гравці "Реала" вже не змогли настільки щільно опікати суперника, й "Барселона" заграла у звичний розмашистий футбол з активним застосовуванням флангів. Включився у гру Ліонель Мессі, хоча деколи перетримував м'яч і невиправдано брав гру на себе. Двічі "Реал" рятував голкіпер Ікер Касільяс. Проте ближче до закінчення основного часу мадридці зуміли налагодити контргру. А в додатковий — забити вирішальний гол.

Герой

Окрім Касільяса, у "Реала" слід відзначити аргентинського атакувального півзахисника Анхеля Ді Марію. У цьому матчі він діяв зліва, упорався з Дані Алвешем, а фізична готовність дозволяла Ді Марії снувати своїм флангом навіть усі 120 хв. зустрічі. Саме він віддав результативну передачу на Кріштіану Роналду.

Курйоз

Після здобуття трофею "Реал" повернувся з Валенсії, де відбувався поєдинок, до Мадрида. Святкування відбулися на пл. Сібелес — команда проїхалася перед уболівальниками у відкритому автобусі. Кубок підняв Серхіо Рамос і впустив його. Трофей розбився.

Зараз ви читаєте новину «"Реал" переміг "Барселону" вперше за три роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі