середа, 12 грудня 2007 15:25

Райан Ґіґґз отримав орден Британської імперії

Автор: фото: REUTERS
  Райан Ґіґґз із королевою Британії Єлизаветою в Букінгемському палаці. Лондон, 11 грудня 2007 року
Райан Ґіґґз із королевою Британії Єлизаветою в Букінгемському палаці. Лондон, 11 грудня 2007 року

Капітан англійського "Манчестер Юнайтед" Райан Ґіґґз, 34 роки, став третім гравцем клубу, якого нагородили орденом Британської імперії за заслуги у футболі. Раніше таку нагороду одержали Брайан Робсон та Девід Бекхем.

— Дуже радий за Райана. Він фантастичний гравець і справжній професіонал. Спостерігати за його грою — одне задоволення, — каже колишній гравець "Манчестер Юнайтед" сер Боббі Чарльтон. — Єдине, чого я хотів би, — щоб Ґіґґз грав за збірну Англії.

Таку можливість футболіст мав. Його батько Денні Вілсон родом зі Сьєрра-Леоне, а мати Лінн Ґіґґз — валлійка. Саме її прізвище взяв собі Райан і категорично відмовився виступати за англійську збірну. Головний тренер "МЮ" Алекс Ферґюсон помітив півзахисника на одному з матчів дитячої клубної команди, за яку виступав 14-річний Ґіґґз.

1991 року він перейшов до основної команди й дебютував за збірну Вельсу у віці 17 років та 321 дня. У національній команді футболіст провів 64 матчі, забив 13 м"ячів, а 30 травня нинішнього року завершив кар"єру у збірній. Як і північноірландцеві Джорджу Бесту та ліберійцеві Джорджу Веа, йому не вдалося зіграти на найголовніших турнірах для збірних. Вельс, чвертьфіналіст Кубка світу-1958, 2003-го був близьким до виходу на чемпіонат Європи-2004, однак програв Росії стикові матчі.

За "Манчестер" Ґіґґз провів понад 700 матчів. Минулої суботи він забив гол у ворота "Дербі", який для півзахисника став сотим у прем"єр-лізі.

На клубному рівні Райан виграв майже всі можливі титули. Він — дев"ятиразовий чемпіон Англії, переможець Ліги чемпіонів, володар Суперкубка УЄФА та Міжконтинентального кубка.

9 вересня цього року Ґіґґз одружився зі Стейсі Кук, з якою жив уже давно. Пара має двох дітей — доньку Ліберті та сина Зача.

Зараз ви читаєте новину «Райан Ґіґґз отримав орден Британської імперії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі