пʼятниця, 29 серпня 2008 17:41

Протасова може замінити Безсонов

Дніпропетровський "Дніпро" вилетів із Кубка УЄФА. У повторному матчі другого кваліфікаційного раунду підопічні Олега Протасова програли на виїзді швейцарській "Беліццоні" — 1:2. 14 серпня "Дніпро" переміг удома — 3:2, але поступився за сумою двох матчів через меншу кількість м"ячів, забитих на виїзді.

У першому раунді Кубка УЄФА від нашої держави зіграє харківський "Металіст". На цій стадії бронзовому призеру чемпіонату України протистоятиме турецький "Бешикташ". Перший матч відбудеться 18 вересня у Харкові. Повторний — 2 жовтня у Стамбулі

Нинішній рік "Дніпро" розпочинав лідером першості України, але за підсумками чемпіонату 2007/08 фінішував четвертим. Завдання — потрапити до кваліфікації Ліги чемпіонів — не виконав. Проте власник клубу Ігор Коломойський, 45 років, вирішив залишити біля керма команди на рік молодшого Олега Протасова.

Кажуть, за три тури до закінчення минулого чемпіонату Коломойський викликав тренера до київського офісу. Після зустрічі Протасов розповів, що готовий був подати у відставку, проте її не було прийнято.

Власник "Дніпра" дав тренерові п"ять матчів у новому чемпіонаті для виправлення ситуації. Дві перемоги в шести поєдинках цього турніру разом із вильотом із Кубка УЄФА можуть призвести до відставки Протасова. Офіційно "Дніпро" цього не підтверджує, але в понеділок на матч із "Металістом" команду може вивести 50-річний Володимир Безсонов, нинішній спортивний директор клубу. А взимку "Дніпро" очолить росіянин Валерій Газзаєв, 54 роки, який закінчить роботу в московському ЦСКА.

Про Протасова кажуть, що він демократично поводиться з футболістами. Довіряє їм, а вони проводять час у барах. Натомість тренер скаржиться на те, що не впливає на селекційну політику клубу. Узимку придбали новачків, з яких Протасов хотів бачити лише румунського форварда Мазілу.

Три роки тому "Дніпро" програв голландському клубу "АЗ Алкмаар" у Кубку УЄФА. На наступний матч проти "Металіста" команду вивів Вадим Тищенко, а колишній тренер Євген Кучеревський став спортивним директором "Дніпра".

Зараз ви читаєте новину «Протасова може замінити Безсонов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі