вівторок, 13 червня 2017 06:25

Продаж Роналду не стане проблемою

Автор: REUTERS
  Футболісти ”Реала” їдуть центральною площею Мадрида, святкуючи успіх у Лізі чемпіонів
Футболісти ”Реала” їдуть центральною площею Мадрида, святкуючи успіх у Лізі чемпіонів

Іспанський "Реал" — перший клуб, який виграв Лігу чемпіонів із футболу два роки поспіль. Починаючи з сезону 2013/14, команда перемагала у цьому турнірі тричі. Але вперше за останній час виграли не тільки в європейських змаганнях, а й посіли перше місце в національному чемпіонаті.

Загалом "Реал" 12 разів тріумфував у Кубку/Ліги чемпіонів. Він виграв поспіль п'ять турнірів із 1956-го по 1960 рік. Потім 32 роки, з 1966‑го по 1998‑й, не міг перемогти. Зате згодом переміг тричі — 1998, 2000, 2002. Проте саме нинішній "Реал" колишній капітан команди Рауль ­назвав найкращим в історії.

— Частково з цим можна погодитися, — каже тренер 56-річний Олег Федорчук. — За ударною міццю цьому "Реалові" немає рівних. Але мені ця команда подобається менше, ніж "Барселона" часів тренера Хосепа Гвардіоли. "Барса" була збалансованіша, мала надійніший захист. Цей "Реал" бере атакою. Так, як у 1950-ті, коли грали Пушкаш і Ді Стефано.

Якби зустрілися ці дві команди — хто переміг би?

— В одному матчі — "Реал". За підсумком двох — "Барсе­лона".

Яка роль Зінедіна Зідана у нинішніх успіхах команди?

— Значна. Але на ситуацію треба дивитися ширше. До нинішнього успіху "Реала" руку доклали й попередні тренери — Капелло, Моуріньйо, Анчелотті. Всі тренували в Італії. Зідан там пограв. Заслуга Зінедіна в тому, що він уміє робити висновки з помилок попередників. Наприклад, Анчелотті свого часу заганяв команду і два роки тому їй бракувало свіжості на фініші сезону. Зідан натомість уміло застосовував ротацію гравців, лава запасних дозволяла. Команда була добре підготовленою фізично. Додавала у грі в других таймах.

А в умінні француза налагодити ситуацію в роздягальні команди ніхто і не сумнівався. Власне, саме цим керувався президент клубу Флорентіно Перес, коли на початку минулого року звільнив Рафаеля Бенітеса і поставив на його місце Зідана. А вже під час нинішнього сезону французький тренер показав профільні вміння — тактичні і стратегічні.

Наскільки "Реал" залежний від Кріштіану Роналду — найкращого гравця світу?

— Якщо його завтра продадуть, це не стане проблемою для команди. От "Барселона" серйозно потерпала б від втрати Мессі. А для "Реала" фундаментальна фігура — Лука Модрич, ключовий гравець центру поля.

Чи загрожує футболістам "Реала" втрата мотивації?

— Ні. Бо в команді існує внутрішня конкуренція за місце в основному складі. Будь-який футболіст хоче грати. Навіть не стільки для того, щоб укотре виграти Лігу чемпіонів, а просто, аби виходити на поле. Бо якщо даси собі слабину, твоє місце посяде інший.

Який потенціал цієї команди?

— Не здивуюся, якщо вона виграє Лігу чемпіонів і наступного сезону.

Конкурентів немає?

— Є. "Баварія", "Челсі", "Манчестер Сіті". Просто "Реал" — фаворит номер один.

Зараз ви читаєте новину «Продаж Роналду не стане проблемою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі