пʼятниця, 15 листопада 2019 06:50

Позиції Зінченка в "Манчестер Сіті" похитнулися

У центральному матчі англійської прем'єр-ліги "Ліверпуль" переміг удома "Манчестер Сіті" — 3:1. Поєдинок справив неоднозначне враження. "Сіті" не заслуговував на поразку, проте й "Ліверпуль" закономірно виграв. От таке протиріччя.

"Манчестер Сіті" сподобався. Недарма після зустрічі тренер команди Хосеп Гвардіола сказав — попри поразку, його команда грала добре. Причина перемоги "Ліверпуля" — ефективність. У цьому підопічні Юргена Клоппа були кращими. "Ліверпуль" не мав багато моментів. Але показав клас, витис максимум.

"Ліверпуль" точно ­розуміє, що має у своєму арсеналі. Клопп склав командний пазл, знайшов найкращі поєднання. Є розуміння — куди рухається команда, яку трансферну політику варто проводити і як вбудовувати новачків у систему гри.

"Сіті" підійшов до матчу з кадровими проблемами. Поза грою був воротар Едерсон. Є проблема із захисниками. Фернандіньйо змушений діяти в центрі оборони, хоча він профільний центральний півзахисник. Ситуація вплинула на гру проти "Ліверпу­ля". Питання воротаря не таке актуальне,

бо Клаудіо Браво й Едерсон — голкіпери приблизно одного рівня. Браво може помилятися, але його не слід звинувачувати в жодному голі "Ліверпуля". Проблеми гостей в опорній зоні більше вплинули на результат. Напевно, ніхто не передбачав, що Фабіньйо битиме по воротах із 25 метрів. Адже його основна функція — переводити м'ячі на фланг.

Позиції українського лівого захисника "Сіті" Олександра Зінченка нині похитнулися. Іспанець Анхеліньйо зіграв не гірше. Гюнгдоган поки що не так добре розуміє гру, як Давід Сілва. Відповідно — турецький німець зволікає з прийняттям рішень на полі.

Нині відрив "Ліверпуля" від "Манчестер Сіті" становить дев'ять очок, а від найближчого переслідувача — вісім. Важливо, щоб "Ліверпуль" не вразив вірус страху за втрату балів, бо розтринькали перевагу у сім пунктів. Мандраж відчувається, коли люди думають про результат, а не процес. Три попередні матчі "Ліверпуль" виграв "на зубах". Це не дуже добре, але свідчить про характер.

Чемпіон АПЛ двох останніх сезонів "Манчестер Сіті" — нині четвертий. Але команда Гвардіоли боротиметься за чемпіонство. Проблема команди в тому, що футболісти розконцентровано ставляться до голевих моментів. Мовляв, створимо ще. Гвардіола має на це вплинути.

Зараз ви читаєте новину «Позиції Зінченка в "Манчестер Сіті" похитнулися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі