пʼятниця, 01 березня 2019 00:30

"Підвищив зарплатню Хачеріді. Це його розбалувало"

Автор: www.fcdynamo.kiev.ua
  Ігор Суркіс: ”Мораес клявся, що поїде до Китаю. А сам уже підписав контракт з ”Шахтарем”
Ігор Суркіс: ”Мораес клявся, що поїде до Китаю. А сам уже підписав контракт з ”Шахтарем”

Президент "Динамо" Ігор Суркіс, 60 років, днями дав велике інтерв'ю телекоментатору Віктору Вацку. Пропонуємо найцікавіші фрагменти бесіди.

Розкажіть, як проходить процес затвердження новачка в "Динамо".

— Візьмемо останній трансфер — Фран Соль (іспанський нападник перейшов узимку з голландського "Твенте" за 107,4 млн грн. — ГПУ) Було три футболісти — Соль, ще один гравець і третій, що відпав. У селекційному відділі три людини були за Соля: Михайличенко, Безсонов і Заваров. Голоколосов і Веремєєв були за іншого футболіста. Зателефонували головному тренеру. Тренер говорить однозначно — Фран Соль. Усе. Ми вступили в перемовини. Якщо купимо ще когось, зачинимо дорогу Бесєдіну. Є Русин, є Супряга, яким теж потрібно дати шанс.

Із літа 2014-го "Динамо" витратило на трансфери 16,5 млрд грн. Єдиним серйозним посиленням для команди став Беньямін ­Вербич.

— А Кадар? А Кенджьора? Тамаш Кадар — капітан збірної Угорщини. Можливо, він не рівня Драговичу або Віді, але це краще, що у нас є сьогодні. Погляньте, як виріс Кенджьора.

Але впливовим гравцем став лише Вербич.

— До нас раніше йшли із задоволенням. Чули "Динамо", "Ліга чемпіонів" — і йшли. Зараз чемпіонат не той. Жодного футболіста зі своєї ініціативи я ніколи особисто в "Динамо" не запрошував. Щоб мені хтось сподобався і я сказав: "Хто б не був тренером, я його беру" — ніколи. Все завжди погоджено з тими, хто працює на цей момент.

Дійсно, багато тренерів у нас змінилося. Мені було б дуже цікаво подивитися протистояння Лобановський — Луческу. Але такі тренери народжуються раз у 100 років. Де ті тренери, яких я звільняв? Де вони працюють?

Мораес клявся тут, сидячи в офісі, що поїде тільки в Китай. А в цей час вже підписав контракт з донецьким "Шахтарем". Йому, можливо, запропонували більше грошей або хотів грати разом з бразильцями. Я не знаю.

Він для вас зрадник?

— Брехун. Він прийняв рішення перейти в "Шахтар" узимку.

Можете собі уявити продаж гравця "Динамо" в "Шахтар"?

— Мені пропонували за Хачеріді 675 млн грн і в оренду на рік Кривцова. Я вже десь схилявся, якби віддали Кривцова за гроші. Але я переконав Хачеріді, і довелося значно підвищити йому зарплату. Що, напевно, його розбалувало.

Ви виступаєте за 16 клубів в чемпіонаті?

— Так. Я просто дивлюся на географічну карту наших команд і можу вам сказати наступне: є можливість, щоб такі команди, як "Дніпро-1", "Металіст-1925", "Волинь", "Оболонь-Бровар" були допущені.

1 мільярд гривень — ­такий нині бюджет ­київського "Динамо" на рік. Це вдвічі менше, ніж у 2012–2013 роках. Найбільш оплачувані гравці — Денис Гармаш та Сергій Сидорчук. Заробляють 30 млн євро в рік.

"Челсі" обіграв "Тоттенхем"

У середу "Челсі" переміг земляків із "Тоттенхема" у матчі англійської прем'єр-ліги — 2:0. Матч відбувся на "Стемфорд Брідж" — стадіоні суперника "Динамо".

"Челсі" на хорошому рівні провів весь поєдинок, добре пресингував суперника. Перший тайм пройшов без забитих м'ячів, хоча двічі міг відзначитися Гонсало Ігуаїн — нині основний нападаючий суперника.

У другому забив іспанець Педро, а за 5 хв. до закінчення захисник "Тоттенхема" Кіран Тріпп'єр спрямував м'яч у свої ворота.

У запасі просидів основний воротар "Челсі" Кепа Аррісабалага, 24 роки. У неділю він відмовився залишати поле в фінальному матчі Кубка ліги. За це клуб оштрафував гравця на тижневу зарплатню — 6,9 млн грн.

Після 27 турів суперник "Динамо" посідає шосте місце. Наступний матч зіграє 3 березня проти ще однієї лондонської команди — "Фулхема" — на її стадіоні.

Віталій МАРТИНЮК

Зараз ви читаєте новину «"Підвищив зарплатню Хачеріді. Це його розбалувало"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі