вівторок, 14 листопада 2017 05:05

Перемогли завдяки Марлосу, Коноплянці і Ярмоленку

Автор: www.football24.ua
  Центральні оборонці збірної України Євген Хачеріді (№3) та Іван Ордець проти словацького захисника Томаша Губочана
Центральні оборонці збірної України Євген Хачеріді (№3) та Іван Ордець проти словацького захисника Томаша Губочана

Збірна України з футболу зіграла останній матч 2017 року. 10 листопада підопічні Андрія Шевченка перемогли Словаччину в товариському матчі у Львові — 2:1. Наші пропустили першими, але вперше за час роботи нинішнього тренерського штабу зуміли переламати хід гри.

— Неоднозначні враження від гри нашої команди, — каже тренер тернопільської "Ниви" 58-річний Ігор Яворський. — З одного боку, нібито й перемогли, причому здобули вольовий виграш. З другого — гри як не було, так і немає. Гольових моментів наші майже не створили. Перемогу здобули завдяки індивідуальним діям трійки лідерів — Марлоса, Коноплянки і Ярмоленка. Вся надія на них. Або на якийсь стандарт. Системної командної гри я не бачу. Пресингу, постійного тиску на ворота суперників, цілісності — немає. Хочеться, аби збірна зіграла з позиції сили. Словаччину поважаю. Але ця команда — далеко не лідер європейського футболу. Що насторожує — з року в рік ми сподіваємося на Ярмоленка й Коноплянку. А що буде, як вони підуть? Хто тягтиме збірну?

У п'ятницю на полі було чимало дебютантів. Ніхто не запам'ятався?

— Ніхто. Лівий захисник Микола Матвієнко виглядає краще за Едуарда Соболя. Напада­ючий Юрій Коломоєць не мав жодного моменту. Єдина корисна дія форварда — заробив небезпечний штрафний у другому таймі. І все. Маючи такий зріст, Коломоєць ніяк не проявився у грі головою. За решту — Сергія М'якушка, Олександра Андрієвського, Артема Шабанова — й говорити нема чого, бо вони були на полі 10 хвилин. Нам потрібен форвард, який би не чекав моменту, а тероризував захист суперника. Постійно шукав найменшу нагоду, аби пробити по воротах. Бо з нинішніми нападаючими ми ризикуємо залишитися і без Євро-2020. Вони мало створюють, а ще менше реалізують. Пригадую, як Шевченко з Ребровим забивали на двох 40–45 голів у чемпіонаті. І в збірній не боялися старших, а брали ініціативу на себе. Біда в нас у нападі. Немає особистостей. Цілком могли й не виграти в словаків. Якби не Марлос і його передача на Ярмоленка — в першому таймі нічого було б згадати.

Футбол. Товариський матч. Національні команди

Україна — Словаччина — 2:1 (1:1).

10 листопада. Львів. Стадіон "Арена Львів". 33 000 глядачів, розрахований на 34 915. +6°С

Суддя: Андріс Трейманіс, ­Латвія

Україна: П'ятов (Коваль, 46) — Караваєв (Бутко, 64), Ордець, Хачеріді (Шабанов, 80), Соболь — Малиновський (Шахов, 80), Ротань — Ярмоленко, Марлос (Андрієвський, 78), Коноплянка (Мякушко, 88) — Коломоєць. Тренер: Андрій Шевченко

Голи: Ярмоленко, 39, Коноплянка, 54 — Штетіна, 10

Зараз ви читаєте новину «Перемогли завдяки Марлосу, Коноплянці і Ярмоленку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі