середа, 21 квітня 2010 00:45

Півфінали пройдуть без англійців

Із 2007-го по 2009 рік до півфіналу Ліги чемпіонів виходили по три команди англійської прем"єр-ліги. Нинішнього сезону до цієї змагальної стадії не пройшов жоден представник Туманного Альбіону. "ГПУ" називає причини цього.


1. Погіршення фінансового становища англійських клубів

Найтитулованіші в Англії — "Манчестер Юнайтед" та "Ліверпуль" — мають серйозні борги. Це не дозволяє їм як раніше виділяти серйозні суми на трансферні операції. Навпаки, команди влітку продали ключових гравців — Кріштіану Роналду та Хабі Алонсо. Власник "Челсі" Роман Абрамович теж не такий щедрий, як раніше. "Арсенал" усі кошти вкладав у зведення нового стадіону, а "Манчестер Сіті" бракує кваліфікованих менеджерів.

Найвиразніше проблеми прем"єр-ліги виявила ситуація у "Портсмуті". Через фінансову неспроможність у клубі-аутсайдері запровадили зовнішнє управління з боку організації, яка проводить змагання.

2. Травма Вейна Руні

У "Портсмуті". Через фінансову неспроможність запровадили зовнішнє управління

Головна надія Англії — "Манчестер Юнайтед". Цей клуб попередні два роки грав у фіналі Ліги чемпіонів. "МЮ" намацав гру без Кріштіану Роналду, подолав грудневий спад і практично без проблем пройшов італійський "Мілан" у 1/8 фіналу. Але ще в цьому протистоянні було помітно залежність команди від форми нападаючого Вейна Руні. Його травма наприкінці першого чвертьфінального матчу проти "Баварії" завадила як слід підготуватися до повторного поєдинку. За відсутності у другому таймі провідного форварда чемпіон Англії не знав, як діяти в атаці. Зі 100-відсотковим Руні "МЮ", напевне, пройшов би "Баварію".

3. Циклічність

Домінуванню клубів з однієї країни колись настає край. У 1990-х не було рівних італійській серії "А", а на початку "нульових" у фіналі постійно грав іспанський клуб. "Реал" та "Барселона" здійснюють масштабну селекцію, тому ніхто не здивується, якщо в Європі переважатиме не один, а обидва іспанські гранди.



Ліга чемпіонів. 1/2 фіналу. Перший матч

"Баварія" (Німеччина) — "Ліон" (Франція)

21.45. Мюнхен. Стадіон "Альянц Арена" (розрахований на 69 тис. глядачів)

Суддя: Р. Розетті (Італія)

ТБ: УТ-1, Спорт-1, НТВ+футбол

Шанси на вихід до фіналу: 60% — 40%

Зараз ви читаєте новину «Півфінали пройдуть без англійців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі