вівторок, 20 березня 2007 15:34

Піду втоплюся

Черговий скандал навколо львівських "Карпат", пов"язаний із загадковою "епідемією", що охопила спортсменів і тренерів перед грою з харківським "Металістом", уже всебічно розглянутий і багаторазово обговорений. Думки щодо нього висловили всі, від простих любителів футболу до президента Міжнародної футбольної федерації Йозефа Блаттера, який перебував минулого тижня у Києві.

Але я хотів би звернути увагу на інше. Безпосередній ініціатор далеко не першого скандалу, президент ФК "Карпати" Петро Димінський знову погрожував "зняти команду з чемпіонату", якщо футбольна влада не задовольнить її законних вимог. Зупинимося на цьому й спробуємо уявити, що пан Димінський свою погрозу виконав.

Нікуди ті "Карпати" не подінуться. Побурчать ще трохи, а потім одужають від "епідемії"

Зробити це непросто. Бо поза сьогоднішньою системою змагань із футболу, хорошою чи поганою, існування клубу втрачає будь-який сенс. Я недаремно запитав про випадок із "Карпатами" в самого Блаттера під час його київської прес-конференції. Вибудувана ним і його попередниками система світового футбольного господарства не передбачає жодної "самодіяльності" клубів. Або вони грають в офіційних змаганнях визнаних ФІФА національних та регіональних футбольних асоціацій, або не грають узагалі. Футбол — не бокс, баскетбол, хокей чи теніс, де різноманітні професійні ліги та союзи диктують свою волю офіційним міжнародним федераціям. У ньому все під контролем. Без відома ФІФА чи федерації, яка до неї входить, ніхто офіційно по м"ячу не вдарить. Об ФІФА зламала зуби навіть славнозвісна група G-14, яка об"єднує найбагатші клуби світу із сукупним мільярдним бюджетом.

Чи знає про це Петро Димінський, коли погрожує зняти "Карпати" з чемпіонату? Гадаю, що так. Тому його гучні заяви  звучать, як погроза дитини зі старшої групи дитсадка — втопитися через нещасне кохання. На неї досвідчена вихователька не зважає, добре знаючи дитячу психологію.

Президент "Карпат" якщо і нашкодить кому своїми демаршами, так тільки собі, своїй команді та її уболівальникам. Так що нікуди ті "Карпати" не подінуться. Побурчать ще трохи, а потім одужають від "епідемії" і повернуться на футбольне поле. Сам же автор скандалу дуже швидко забуде про свої заяви. Як та дитина, що обіцяла втопитися.

Зараз ви читаєте новину «Піду втоплюся». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі