четвер, 12 листопада 2020 06:26

Перемога над "Динамо" врятувала тренера "Шахтаря" від звільнення

8 листопада відбувся головний матч чемпіонату України з футболу. "Динамо" програло "Шахтарю" — 0:3. За чотири тури до закінчення першого кола кияни випереджають донеччан на одне очко.

— "Динамо" вийшло практично в тому ж складі, що й проти "Барселони" (4 листопада у поєдинку Ліги чемпіонів кияни поступилися іспанцям на виїзді — 1:2. — ГПУ). Усю енергетику кияни лишили в Каталонії, — каже футбольний тренер Олег Федорчук, 59 років. — На "Шахтар" бракувало емоцій. "Динамівців" заспокоювало те, що до матчу мали чотири бали переваги й гарантовано залишалися на першому місці. Вони перші пропустили після помилки 18-річного воротаря Руслана Нещерета. Замість зачепити м'яч долонею, той вирішив вибити його кулаком. Далі не мали аргументів, аби переломити хід гри.

Тренер "Динамо" Мірча Луческу обрав тактику стримування суперника й різких контратак. Це правильно?

— Неоднозначно. З одного боку, "Шахтар" зараз не може діяти на високих швидкостях. Різко здав Тайсон, Марлос ходить полем пішки. Для такого "Шахтаря" швидка гра на зустрічних курсах — смерть. Однак кияни підлаштувалися під низький темп суперника і в результаті поплатилися. З другого — це стало можливо після навантажень, які випали на футболістів, що залишилися в розпорядженні Луческу. Команда не має центрфорварда. Це ускладнює завдання, коли потрібно атакувати й відігруватися. Тоді можна сподіватися на стандарти, як це робить Рамос у "Реалі". Але таких гравців у "Динамо" й близько нема.

Капітана киян Сидорчука наприкінці першого тайму вилучили справедливо?

— Не зовсім. Навіть після травми Корнієнка вважаю, що арбітриня Катерина Монзуль діяла занадто жорстко. Фактично вбила інтригу. Сидорчук стрибав обличчям до футболіста. Це не був підкат ззаду. Я не бачив там наміру травмувати суперника. Сергій просто не встиг зіграти в м'яч. Уся зустріч була не агресивна, академічна. Обидва суперники мали в першому таймі заледве 10 фолів на двох.

Що дасть "Шахтареві" ця перемога?

— Вважаю, такий результат врятував Луїша Каштру на посаді тренера. Принаймні він може розраховувати допрацювати до зими. Бо все наполегливішими стають чутки про тренерство Даріо Срни.

Матч другого кола між "Шахтарем" і "Динамо" запланований на 17 квітня.

12 футболістів київського "Динамо" не змогли зіграти проти "Шахтаря" через коронавірус. Столичний клуб пропонував перенести зустріч, але суперник не погодився.

Зараз ви читаєте новину «Перемога над "Динамо" врятувала тренера "Шахтаря" від звільнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі