середа, 27 березня 2013 00:30

"Отамани" вдома виграли всі матчі чвертьфіналу

Автор: фото з сайта www.sport.segodnya.ua
  Олександр Гвоздик (ліворуч) нокаутував суперника за 23 секунди до фінального гонгу
Олександр Гвоздик (ліворуч) нокаутував суперника за 23 секунди до фінального гонгу

"Українські отамани" в Києві розгромили одного з головних фаворитів Третього сезону Всесвітньої серії боксу (WSB) азербайджанську команду "Бакинські вогні" — 5:0. Чвертьфінальний матч-відповідь відбудеться в суботу, 30 березня, у Баку. Початок трансляції о 21.30 на телеканалі "2+2".

Буценко став відкриттям

Переможний ритм у київському матчі задав 21-річний Микола Буценко — напівлегка вага. Якщо до перемог наших олімпійців у WSB ми вже звикли, то виступ молодого донеччанина у найбільш проблемній для нас категорії приємно здивував. У дебютному своєму поєдинку Микола виграв у досвідченого італійця Даніеле Лімоне. А цього разу не залишив шансів переможцеві індивідуального фіналу WSB 2012 року "Вогнів" Гаїрбеку Гермаханову. В обох поєдинках українець мав розсічення, але це не спиняло його бойового напору. Якщо так піде далі, то Буценко може стати відкриттям Третього сезону WSB і надією України на медаль Олімпіади-2016.

Гвоздик нокаутував суперника

Після очікуваних перемог Дениса Берінчика і Дмитра Митрофанова рахунок у матчі став 3:0. У наступному поєдинку, склалося враження, судді вирішили трохи "притримати" Олександра Гвоздика. Після четвертого раунду рахунок на суддівських картках був рівний. І все мало вирішитись у фінальній трихвилинці. Українець не став покладатися на суддів і завершив бій достроково. За 23 с до фінального гонгу він коротким лівим боковим у голову нокаутував молдовського легіонера "Вогнів" Володимира Челеса.

Тренери українців провели логічну заміну

Завершальний бій вечора був найочікуваніший. У ньому зійшлися чинні чемпіони світу — у важкій вазі Олександр Усик і надважкій вазі Магомедрасул Меджидов. Усик — олімпійський чемпіон Лондона, а Меджидов — бронзовий медаліст. Українець був швидший, рухливіший і точніший за свого суперника в кожному раунді, здобувши впевнену перемогу за очками. Тренерський штаб вчинив тактично правильно, провівши в останній момент заміну Дмитра Руденького на Усика. Проти найсильнішого азербайджанця у 21-річного Руденького шанси були б невеликі. А от для Усика боксувати з важкими і повільнішими боксерами —  задоволення.

Хто проти кого у Баку

Напівлегка вага: Магомед Курбанов (5 перемог — 0 поразок у WSB) — Олександр Ришкан (3-6).

Легка вага: Альберт Селімов (4-0) — Василь Ломаченко (3-0).

Середня вага: Мікалай Весялов (6-0) — Олександр Стрецький (1-0).

Напівважка вага: Рамазан Магомедов (13-0) — Сергій Лапін (0-4).

Надважка вага: Абдулкадир Абдуллаєв (6-1) — Дмитро Руденький (дебют).

У півфінал нас може вивести тільки Ломаченко

У Баку нам достатньо буде здобути одну перемогу, аби гарантувати собі вихід у півфінал. Перемога когось з "отаманів" у Баку буде рівноцінна подвигу. Надія фактично на дворазового олімпійського чемпіона Василя Ломаченка. Із російським легіонером "Бакинських вогнів" Селімовим він проведе третій бій. У фіналі чемпіонату світу 2007 року в Чикаго Ломаченка засудили, віддавши перемогу Селімову — 16:11. А на Олімпійських іграх 2008 року в Пекіні українець реваншувався на стадії 1/16 фіналу. Третій бій Ломаченко — Селімов буде справжньою війною в рингу. І Василь має виграти його так, щоб не дати шансу арбітрам ще раз його засудити. У випадку, якщо господарі переможуть "отаманів" з рахунком 5:0, переможець чвертьфіналу визначиться у додатковому поєдинку, який пройде у середній вазі.

Зараз ви читаєте новину «"Отамани" вдома виграли всі матчі чвертьфіналу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі