четвер, 16 вересня 2010 02:00

Оминути шлях Буряка

П"ять років тому Леонід Буряк заявив, що "швейцарський футбол на підйомі". Саме тоді очолюване ним "Динамо" програло швейцарському "Туну" в другій кваліфікації Ліги чемпіонів. Ці слова видатного колись футболіста стали крилатими серед українських уболівальників. Щойно українська команда програє комусь із аутсайдерів, як фразу Буряка повторюють із погано прихованим глузуванням. Ясна річ, міняється назва країни, представнику якої наші програли.

Сьогодні "Динамо" має взяти старт у Лізі Європи матчами проти білоруського БАТЕ та молдовського "Шерифа". Сенсаційні результати національних команд цих країн у першому турі відбору до Євро-2012 дають привід повторити знамениті слова стосовно білоруського та молдовського футболу. Білоруси обіграли на виїзді французів, а молдовани вдома перемогли фінів. Це зовсім не означає, що названі збірні пройдуть до європейського фіналу, але придивитися до них варто. І дарма, що суперники "Динамо" у своїх збірних представлені мінімально, — колись у "Туні" гравців збірної Швейцарії не було взагалі.

Можливістю зіграти у групі Ліги Європи БАТЕ та "Шериф" скористаються максимально

Говорити сьогодні слід про тенденцію. Успіхи скромних футбольних країн свідчать про те, що гра там справді розвивається. Тим більше, на відміну від згаданого "Туна", і БАТЕ, і "Шериф" є багаторічними лідерами національних чемпіонатів. У кращому своєму стані вони виглядають не слабшими, а часом і сильнішими за свої збірні. Бо ті обмежені у підготовці кількома днями, а в комплектуванні — національною приналежністю футболістів.

Обом командам не так часто вдається затриматися в єврокубках. Тому можливістю зіграти у групі Ліги Європи молдовський та білоруський чемпіони скористаються максимально, поклавши на ці поєдинки всі сили та ресурси. "Динамо" до того ж серйозний подразник.

Через те тренеру киян Валерієві Газзаєву та його підопічним слід поставитися до ігор проти білоруської та молдовської команд із усією відповідальністю. Щоби потім не повторювати слова Леоніда Буряка. Після яких той, до речі, так і не поновив тренерську діяльність.

Зараз ви читаєте новину «Оминути шлях Буряка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі