вівторок, 24 липня 2018 07:40

Олександр Усик став абсолютним чемпіоном світу

Автор: www.facebook.сом / K2 Promotions / Ольга Іващенко
  Олександр Усик тримає трофей Мухаммеда Алі. На ньому — чотири пояси чемпіона світу
Олександр Усик тримає трофей Мухаммеда Алі. На ньому — чотири пояси чемпіона світу

У ніч проти неділі, 22 липня, в московському спортивному комплексі "Олімпійський" 31-річний українець Олександр Усик виграв фінал Всесвітньої боксерської суперсерії в першій важкій вазі. Свого суперника росіянина Мурата Гассієва, 24 роки, здолав за очками. До бою Усик мав 14 перемог у 14 боях, 11 нокаутів, Гассієв — 26 перемог у 26 боях при 19 нокаутах.

Двоє суддів поставили 119:109, один — 120:108. Уродженець Сімферополя здобув трофей Мухаммеда Алі і став першим українцем — абсолютним чемпіоном світу за чотирма основними версіями: WBC, WBA, WBO, IBF. До об'єднавчого бою Усик та Гассієв мали по два титули.

Олександр Усик виборов ці пояси в 15‑му поєдинку серед професіоналів. Це рекордно швидко. Американцю Джермейну Тейлору для цього знадобилося 24 бої. Всього до Усика чотирма титулами володіли лише троє — американці Бернард Гопкінс, Джермейн Тейлор і Теренс Кроуфорд.

У куті Олександра був Анатолій Ломаченко — батько і тренер одного з найкращих боксерів світу Василя Ломаченка. Під його керівництвом Усик діяв впевнено, грамотно, мало помилявся.

З третього раунду почала чітко проявлятися перевага українця.

Він красиво і невимушено перебоксовував свого суперника з дистанції. Чи не найбільший успіх Гассієва стався на останніх секундах четвертого раунду. Усик не підготувався, пішов в атаку і пропустив потужний правий боковий у голову.

З кожним раундом перевага українського боксера ставала відчутнішою. Джеби Усика постійно збивали Гассієва з прицілу. Олександр добре рухався, зміщувався з лінії атаки суперника. Фінтив, перегравав. Гассієв нічого не міг протиставити, а в перерві після шостого раунду поскаржився своєму тренеру Абелю Санчесу, що не може підлаштуватися під суперника. З дев'ятого раунду росіянин був практично деморалізований.

Упродовж бою українець завдав майже втричі більше ударів, ніж росіянин. У фінальному, 12‑му, раунді він зробив 117 ударів, з яких 47 були влучними. Гассієв за 12 раундів влучив 91 раз. Після цієї перемоги два українці — Василь Ломаченко та Олександр Усик — перебувають у п'ятірці найкращих боксерів світу, незалежно від вагової категорії.

10 мільйонів доларів — 262 млн грн — призових отримає Олександр Усик за перемогу у фіналі Всесвітньої боксерської суперсерії. Його суперник Мурат Гассієв — удвічі менше — $5 млн.

4 місце посідає Олександр Усик у рейтингу журналу "Ринг". Він визначає найкращих боксерів світу незалежно від вагової категорії. Раніше Усик був десятим.

Інший український боксер, Василь Ломаченко, на другій позиції. Очолює рейтинг Геннадій Головкін із Казахстану.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Усик став абсолютним чемпіоном світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі