вівторок, 04 грудня 2018 07:50

Олександр Гвоздик став чемпіоном світу

Україна отримала четвертого чинного чемпіона світу серед боксерів-професіоналів. До Василя Ломаченка, Олександра Усика й Артема Далакяна долучився Олександр Гвоздик. 2 грудня у канадському Квебеку 31-річний харків'янин в 11-му раунді нокаутував канадця Адоніса Стівенсона, 41 рік — до бою 29 перемог, 24 нокаути, по одній поразці і нічиїй. Гвоздик також здобув титул Всесвітньої боксерської ради в напівважкій вазі. Він першим серед українських боксерів підкорив цю вагову категорію. Тепер має 16 перемог у 16 поєдинках. 13 — нокаутом.

Початок поєдинку очікувано був за канадцем. Господар рингу працював першим номером, його удари були виразніші. Гвоздик діяв обережно, не ризикував — пам'ятав про "вбивчу" ліву руку Стівенсона. На перших секундах третього раунду українець провів короткий правий прямий назустріч у щелепу — чистий нокдаун. Але канадський рефері Майкл Гріффін його "не побачив".

Починаючи з шостого раунду, Гвоздик підвищив темп і отримав перевагу. Він був швидший, активніший, результативніший, добре рухався і заходив за передню ногу суперника. Частіше загострював бій, розуміючи, що за очками виграти в канадця у Канаді буде складно.

У дев'ятому раунді Стівенсон дав зрозуміти, що в нього ще є сили протистояти молодому претенденту на титул. А в 10-му він ледь не відправив Гвоздика у нокдаун — українця від падіння врятували канати. Проте харків'янин одразу пішов брати реванш, і йому вдалося провести декілька хороших атак. А в 11-му раунді Олександр до максимуму підвищив темп, почав розбивати чемпіона різноманітними серіями і комбінаціями. Врешті Стівенсон не витримав бомбардування. Рефері зафіксував нокаут за 11 секунд до кінця 11‑го раунду.

— Ця перемога — все для мене, — сказав після бою Гвоздик. — Адоніс був великим чемпіоном, але зараз настав мій час. Він завдав дуже хорошого удару в 10-му раунді, але я витримав і закінчив бій.

Готовність зустрітися з Олександром Гвоздиком в об'єднавчому поєдинку вже висловив чемпіон світу за версією Всесвітньої боксерської асоціації, росіянин Дмитро Бівол.

Після бою Стівенсона госпіталізували і як запобіжний засіб ввели в стан медикаментозної коми, щоб зменшити набряк головного мозку через крововилив і знизити ризик непоправних наслідків.

Олександр Гвоздик переміг завдяки молодості, хорошій функціональній готовності і чіткому слідуванню плану на бій. Він перевів бій у пізні раунди, у яких вирішив його долю. Очевидно, що зміна тренера — ним став американський фахівець Тедді Атлас — пішла на користь Гвоздику. Харків'янин менше пропускав, діяв дисципліновано, чітко дотримувався вказівок наставника.

За підсумком 10 раундів Гвоздик програвав на картках двох суддів — 94:96 і 92:98. У третього судді була нічия — 95:95. Якби не фінальний штурм українського боксера, то чемпіонський пояс залишився б у канадця.

— Жахливе суддівство! — заявив на післяматчевій прес-конференції Тедді Атлас. — Не можна ставити арбітра з країни одного з боксерів. 98:92 — це якийсь жарт, це злочин. Цей хлопець повинен позбутися ліцензії.

14 мільйонів доларів заробив Деонтей Вайлдер за бій проти Тайсона Ф'юрі. Це 395,2 млн грн. Гонорар Ф'юрі становитиме близько $10 млн — 282,2 млн грн.

Поєдинок відбувся у ніч проти неділі за Києвом і закінчився нічиєю.

Вайлдер та Ф'юрі завершили нічиєю

У ніч 2 грудня в Лос-­Анджелесі, США, відбувся драматичний і конкурентний бій у надважкій вазі. Колишній чемпіон світу за трьома версіями британець Тайсон Ф'юрі виглядав переконливіше за чемпіона світу за версію Все­світньої боксерської ради, американця Деонтея Вайлдера. Але в пізніх раундах двічі побував у нокдаунах і це вирівняло протистояння. 115:111, 112:114, 113:113 — нічия і пояс залишився у Вайлдера. Обоє заявили про бажання провести матч-реванш.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Гвоздик став чемпіоном світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі