пʼятниця, 09 листопада 2007 17:10

Олег Протасов може очолити ФК "Москва"

Автор: фото: Володимир КОТЛЕНКО
  Олег Протасов (ліворуч) разом із колишнім наставником київського ”Динамо” Анатолієм Дем’яненком. Протасова ”сватають” і на посаду головного тренера ”Динамо”
Олег Протасов (ліворуч) разом із колишнім наставником київського ”Динамо” Анатолієм Дем’яненком. Протасова ”сватають” і на посаду головного тренера ”Динамо”

Головний тренер дніпропетровського "Дніпра" Олег Протасов, 43 роки, може залишити свою посаду. У неділю Протасов вирушить до Москви для проведення переговорів із ФК "Москва". Колишній наставник москвичів Леонід Слуцький, 35 років, буде звільнений у понеділок, після завершення чемпіонату Росії.

— Мені нічого коментувати, — сказав Протасов кореспондентові "ГПУ". — "Дніпро" у осінній частині сезону має провести ще три матчі. Нині я думаю лише про це. А далі може статися будь-що. Ніколи не знаєш, чим усе обернеться у житті.

Протасов очолив "Дніпро" два роки тому. До того працював у Греції, де зробив чемпіоном місцевий "Олімпіакос", та Румунії, де півроку очолював "Стяуа". Власник румунського клубу Джиджі Бекалі платив Протасову 230 тисяч євро на рік. Господар "Дніпра" Ігор Коломойський збільшив тренерові зарплатню у 3,5 разу — до 800 тисяч євро на рік, підписавши з ним контракт до 1 липня 2009-го. "Москва", за неофіційною інформацією, готова заплатити за дострокове розірвання угоди з українським тренером і "покласти" Протасову гроші у 2–2,5 рази більше ніж ті, що він має у "Дніпрі".

— Протасов не виявляв бажання піти з клубу, — розповідає генеральний директор "Дніпра" Андрій Стеценко. — Хоча я не виключаю, що він тренер кваліфікований і має запрошення з інших команд.

Під час зимової паузи в чемпіонаті Протасов має зустрітися з Коломойським. Тренер не приховує, що незадоволений принципами комплектації клубу. Йому не виділяють грошей на придбання необхідних виконавців, а нав"язують футболістів, які непотрібні "Динамо" та "Шахтареві". Форварда Самодіна та захисника Денисова Протасов до певного часу жодного разу не бачив на полі — тренерові їх просто привезли й підписали контракт без його відома. У "Дніпрі" нині — коротка лава запасних, і команда потребує посилення.

У нинішньому чемпіонаті України "Дніпро" йде другим і претендує на участь у Лізі чемпіонів. "Москва", швидше за все, не виконає завдання на сезон — стати призером чемпіонату Росії — й опиниться поза єврокубками. Тож чи є сенс Протасову змінювати "Дніпро" на "Москву"?

Не думаю, що фінансовий чинник має значення для Олега

— Навіщо? — каже "ГПУ" заслужений тренер України Анатолій Заяєв, 76 років. — Протасов виріс та грав в Україні. Тут він і має працювати. Не думаю, що фінансовий чинник має значення для Олега. Якби мав, він ніколи б не став таким кваліфікованим фахівцем. Гадаю, "Дніпро" втримає свого тренера. У команди не менші перспективи, ніж у "Москви".

Генеральний директор московського клубу Юрій Бєлоус, підтвердивши відставку Слуцького, відмовився говорити про його можливих наступників.

— До цієї теми ми повернемося після закінчення чемпіонату Росії, — сказав директор московського клубу.

Зараз ви читаєте новину «Олег Протасов може очолити ФК "Москва"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі