четвер, 03 червня 2010 00:45

Німеччина постраждала від травм

Автор: фото: REUTERS/ Markus Gilliar.
  Капітан німців Міхаель Баллак пропустить Кубок світу через ушкодження гомілки. Для 33-річного гравця це мав бути третій мундіаль
Капітан німців Міхаель Баллак пропустить Кубок світу через ушкодження гомілки. Для 33-річного гравця це мав бути третій мундіаль

11 червня стартує 19-й Кубок світу з футболу. "ГПУ" продовжує представляти його учасників.


Група ""С"" (Англія, Словенія, США, Алжир)

Збірна Англії — фаворит групи "С" та один із головних претендентів на перемогу в турнірі. У вівторок головний тренер "левів" Фабіо Капелло оголосив остаточну заявку команди на Кубок світу. Серед "відчеплених" опинилися атакуючий півзахисник Тео Волкотт, захисники Майкл Доусон та Лейтон Бейнс. Зате опорний півзахисник Гарет Беррі встиг відновитися після травми.

Капелло, ймовірно, не відступить від 1-4-4-2. Таку схему він підтверджує у товариських матчах, які виявляють недостатню зіграність середньої лінії англійців. Їх давнішня проблема — воротар. А також — правильне використання топ-форварда Вейна Руні. Колишній нападник збірної Ірландії Тоні Каскаріно радить Руні не захоплюватися грою у "відтяжці".

Збірна США, яка торік грала у фіналі Кубка Конфедерацій, напевне, вийде у плей-офф з другого місця. У команди Боба Бредлі досить збалансований склад, який розташовується за схемою 1-4-4-2. Американці розвивають місцеву лігу, запрошуючи туди зірок рівня Бекхема. Але головні фігури збірної грають у Європі.

Потенційно відкриттям турніру може стати форвард Джозі Алтідор, 20 років, з англійського "Халла".

Словенці також сповідують

1-4-4-2. Їх козир — наднадійна оборона і прекрасний воротар Самір Ганданович з італійського "Удінезе". Балканці достатньо потужні, тому уміло ведуть повітряну боротьбу, а в контратаках активно використовують фланги.

Алжир — аутсайдер групи. Днями команду Рабаха Саадана розтрощили ірландці. А тренер заявив, що з такою грою його команда стане легкою здобиччю для мундіальних суперників. Саадан діє 1-4-2-3-1. "Зірка" — Абделькадель Геззаль.


Група "D" (Німеччина, Сербія, Австралія, Гана)

Німеччину — фаворита групи "D" — спіткала епідемія травм. За місяць до початку турніру вибув основний воротар Рене Адлер. В останньому матчі клубного сезону за "Челсі" ушкодив гомілкостоп капітан Міхаель Баллак. Проблеми зі здоров"ям має також опорний півзахисник Симон Рольфес, а його колега за амплуа Торстен Фрінґс не поїде на Мундіаль через непорозуміння з тренером Йоахімом Левом. Як і форвард Кевін Кураньї.

Лев посварився з Фрінґсом та Кураньї і не взяв їх на турнір

Проте ці втрати не змусили Лева перекроїти тактичну схему 1-4-2-2-2.

Сербія має купу гравців, які виступають у провідних європейських клубах — Неманья Відич у "Манчестер Юнайтед", Браніслав Іванович з "Челсі", Деян Станкович з "Інтера". Тренер Радомір Антич працював у "Реалі" та "Барселоні", дотримується схеми 1-4-4-2. Проте експерти відзначають тендітність команди. На натхненні балканці здатні обіграти будь-кого, але тільки-но пропустять, розклеюються.

Гана втратила лідера — опорного півзахисника Майкла Есьєна, який не зміг залікувати травму. Його має замінити Саллі Мунтарі, найвідоміший місцевий гравець, переможець Ліги чемпіонів. Тренує команду серб Мілован Раєвац, який модифікував 1-4-2-3-1 на 1-4-4-2. Команда непогано діє в обороні, але відчуває проблеми в атаці.

Австралійці вкотре залучили голландського тренера Піма Вербека. Він ставить на 1-4-5-1. Тобто грає від оборони, а команду називають нудною. Головна надія на гокліпера 37-річного Марка Шварцера з англійського "Фулхема", майстра з відбиття 11-метрових.



Календар матчів групи "С"

1-й тур

12 червня (субота)

21.30 (час — київський) Англія— США

13 червня (неділя)

14.30 Словенія—Алжир

2-й тур

18 червня (п"ятниця)

17.00 Словенія—США

21.30 Англія—Алжир

3-й тур

23 червня (середа)

17.00 Словенія—Англія

17.00 США—Алжир

Календар матчів групи "D"

1-й тур

13 червня (неділя)

17.00 Сербія—Гана

21.30 Німеччина—

Австралія

2-й тур

18 червня (п"ятниця)

14.30 Німеччина—Сербія

19 червня (субота)

17.00 Гана—Австралія

3-й тур

23 червня (середа)

21.30 Гана—Німеччина

21.30 Австралія—Сербія

Зараз ви читаєте новину «Німеччина постраждала від травм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі