четвер, 14 серпня 2008 19:30

Несмачний та Каддурі обеззброїли "Спартак"

Ті, хто перед першим матчем між московським "Спартаком" та київським "Динамо" вважав, що це буде не тільки футбол, мали рацію. Факт стосується не навколофутбольних подробиць поєдинку, заздалегідь названого "історичним", а самої гри команд. Вона мало чим нагадувала те, у що нині прийнято грати в матчах єврокубків.

Принаймні один із учасників двобою у Лужниках здивував абсолютно архаїчною побудовою гри. Її мені не доводилося бачити на такому рівні десь із початку 1970-х.

Вільно приймати м"яч у центрі поля і не поспішаючи шукати продовження атаки сьогодні не дозволяють суперникам навіть команди другої ліги. Також не прийнято сьогодні, втративши м"яч, половиною складу залишатися на чужій половині поля і спостерігати, чим закінчиться атака на власні ворота. І це лише кілька спостережень за грою "Спартака" у надпринциповому поєдинку проти "Динамо".

Інший сказав би, що у такого слабенького "Спартака" виграв би того вечора будь-хто. І був би неправий. Із такою грою, як у "Спартака" увечері 13 серпня, у сучасному футболі нічого робити. А "Спартак" тим часом досить успішно грає у внутрішньому чемпіонаті. Принаймні — не гірше за володаря кубка УЄФА-2008 і чемпіона Росії-2007 петербурзького "Зеніту". Не будемо ж ми стверджувати, що в Росії всі команди грають так примітивно, як зіграв проти "Динамо" московський "Спартак".

"Спартак" дозволив "Динамо" більше, ніж команда з Маріуполя

Загальновідомо: кожна команда грає так, як їй дозволяє суперник. Я не про те, що "Спартак" дозволяв "Динамо" набагато більше, ніж команда з Маріуполя. Навпаки — кияни не дали москвичам зіграти так, як вони зібралися це робити. На штучному полі у Москві ми ледь не вперше побачили впевнену гру футболістів, на яких уже й не  сподівалися.

Йдеться про Бадра Ель Каддурі та Андрія Несмачного. До їхньої гри останнім часом чимало претензій. Ці два футболісти обеззброїли "Спартак". Москвичі більшість своїх атак будують через правий фланг. Там, де активністю вирізняється півзахисник із промовистим прізвищем Бистров. Знешкодивши швидкого Бистрова, наші гравці лівого флангу позбавили російську команду головної атакуючої ланки. Після чого господарі поля розгубилися й отримали той результат, який ми побачили на табло.

Навряд чи варто нагадувати очевидне: у грі з іншими суперниками динамівцям можуть не дати зіграти так, як у Москві. Можливо, тренер киян Юрій Сьомін знає секрет, за допомогою якого "Динамо" позбавляє суперника усіх його козирів.

Тож давайте сприймати підсумок матчу 4:1 на користь "Динамо" — як результат хороших дій киян, а не поганої гри москвичів. Принаймні поки що. Доки динамівці не так часто тішать нас такими результатами.

Зараз ви читаєте новину «Несмачний та Каддурі обеззброїли "Спартак"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі