середа, 09 січня 2013 00:30

"Не впевнений, що гравці "Ворскли" готові посилити динамівський клуб"

Автор: фото з сайта www.sport-xl.net
  Роман Безус: ”Якби боявся боротися за місце в основі — не переїздив би до Києва”
Роман Безус: ”Якби боявся боротися за місце в основі — не переїздив би до Києва”

Київське "Динамо" підписало контракти з п'ятьма новачками. Тепер за віце-чемпіона України гратимуть захисники Домагой Віда, Євген Селін, Андрій Цуриков, Сергій Люлька, півоборонці — Роман Безус, Сергій Сидорчук, Олександр Алієв.

Трансферну роботу "динамівців" коментує 51-річний Олег Федорчук, колишній головний тренер сімферопольської "Таврії".

Головний тренер донецького "Шахтаря" Мірча Луческу заявив, що влітку "Динамо" помилилося, залучивши до складу "зіркових" Кранчара та Велозу.  Румунський фахівець правий?

— Ну, які це зіркові Кранчар і Велозу? Один сидів на лавці в "Тоттенхемі", другий грав за посередню італійську "Дженоа". Для мене зірковий футболіст — той, за кого заплатять 20 і більше мільйонів доларів. Ні Кранчар, ні Велозу не коштували й 10. "Шахтарю", звісно, приємно, що в їхньому складі є гравці бразильської збірної.

Думаю, що ця заява Луческу і слова про нинішню відсутність принциповості у протистоянні "Шахтар" — "Динамо" — засіб подіяти на психологію суперника, не дати йому жодного шансу на те, щоб здобути рівновагу.

Чи потрібні "Динамо" Селін та Безус?

— Я не впевнений, що ці гравці вже зараз можуть посилити "Динамо". Але мене тішить факт, що гроші за них пішли українському клубу — полтавській "Ворсклі". Так само, як гроші за Цурікова і Сидорчука пішли не в Бразилію чи Румунію, а залишилися в Запоріжжі. "Динамівці" заохотили менші клуби зосередитися на вирощуванні власних вихованців. Легіонер, якщо його вже купили, повинен бути на голову сильніший за місцевого гравця. Для мене найкращі легіонери в складі "Динамо" — Белькевич, Хацкевич і Каладзе. Якщо ж іноземець сидить на лаві запасних, то це прокол усієї селекційної служби.

Безус готовий грати опорним півзахисником

22-річний Роман Безус уклав п'ятирічний контракт із київським "Динамо". Після підписання угоди він поговорив з "ГПУ".

— За "Динамо" все життя вболіває мій батько. Симпатію до киян передав і мені, — каже. — Знаю, що мною цікавилися клуби з різних країн. Можливо, дехто виходив і на керівництво "Ворскли". Та "Динамо" було найконкретніше. Кияни дали зрозуміти — інтерес до мене мають серйозний. Знаю, що трансферу передувала довга розмова між президентами клубів.

Роман дізнався про перехід 31 грудня.

— Того дня до мене зателефонував президент "Ворскли" Олег Бабаєв. Сказав: "З киянами ми вже про все домовилися. Так що з 3 січня можеш починати переговори, щодо контракту". Перехід у "Динамо" — як подарунок під Новий рік, — продовжує півзахисник.

Безус устиг поговорити з президентом клубу Ігорем Суркісом.

— Ігор Михайлович привітав мене у команді, побажав успіхів та прогресу. З Олегом Володимировичем (Блохіним, головним тренером. — "ГПУ") переговорю ближче до 10 січня. Тоді команда виходить з відпустки.

Блохін, коли тренував збірну, викликав Безуса на товариський матч проти Німеччини. Тоді футболіст вийшов у стартовому складі на незвичній позиції опорника і зіграв невдало. До заявки на Євро-2012 Блохін тодішнього полтавця не включив.

— У "Динамо" і так багато опорних півзахисників високого рівня, тому малоймовірно, що буду на цій позиції, — міркує гравець. — Але, якщо так вирішить тренер, то гратиму. Головне, аби своїми діями приносив користь.

У "Динамо" чимало сильних гравців.

— Сильних конкуренція робить сильнішими, а слабих тягне на дно. Якби боявся боротися за місце в основі — не переходив би у "Динамо".

— "Ворскла" — перший клуб, який дав мені дорогу у серйозний футбол. Усе, що було у Полтаві — єврокубки, ігри чемпіонату — асоціюється тільки з позитивними емоціями. Особливо я вдячний колишнім партнерам та вболівальникам. Коли прощався з ними, то почув лише слова підтримки.

Сергій ДЗЕХ

 

Зараз ви читаєте новину «"Не впевнений, що гравці "Ворскли" готові посилити динамівський клуб"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі