вівторок, 30 липня 2019 05:46

Навіщо Україні Міністерство спорту

У забуті вже радянські часи тотального дефіциту та порожніх магазинів народ жартував про те, що міністерство м'ясної промисловості у нас є, а м'яса в магазинах немає. Тепер м'яса у магазинах скільки завгодно. Навряд чи це сталося завдяки міністерству, якщо воно ще досі існує. Те ж саме із культурою і спортом. Вони розвиваються тепер цілком довільно за мінімальної участі держави. Хіба що хтось перший схопить і розтринькає бюджетні кошти.

Новий український президент забажав об'єднати три міністерства — культури, молоді та спорту, інформації — в одне. І тим самим ще раз показав свою кричущу некомпетентність. Тому що цим об'єднанням голова держави не нашкодить, як він напевно думає, неробам-бюрократам, а навпаки — допоможе. Тому що бюрократа хлібом не годуй — дай лише трохи реорганізуватися. Тому що реорганізація — це привід нічого не робити перший рік, бо не до того — ­реорганізацією займалися, другий рік — в усьому винні попередники, і третій рік — не дають коштів.

Це ми проходили на різних рівнях управління вже не один десяток років. Насправді нова влада, у тому разі, коли вона хоча б у чомусь буде тямити, має думати не над тим, як об'єднати міністерства чи навпаки. Слід узагалі визначитися, чи потрібні нам ці міністерства? У США, наприклад, немає ніякого Міністерства спорту, а спорт — на найвищому рівні. У Європі такі міністерства є, але трохи з іншими, ніж у нас, функціями.

Але, що б там урешті не вирішила влада, залишати Міністерство спорту чи не залишати, його функції все одно хтось виконуватиме. І ми все одно будемо мати чиновника, який відповідатиме за спорт і розпоряджатиметься виділеними на цей спорт із держбюджету коштами. Скільки буде тих коштів і хто їх витрачатиме? Зеленський його знає!

Зараз ви читаєте новину «Навіщо Україні Міністерство спорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі