пʼятниця, 11 квітня 2008 17:02

Нашими основними суперниками стануть японці

  Володимир Голубович припускає, що проти збірної України  японці гратимуть на контратаках
Володимир Голубович припускає, що проти збірної України японці гратимуть на контратаках

З 1999 року збірна України виступала в найсильнішому дивізіоні світового хокею. Торік за за підсумками чемпіонату світу в Москві тодішні підопічні Олександра Сеуканда вилетіли з еліти. Щоб повернутися до неї, нашим хокеїстам потрібно виграти кваліфікаційний турнір у японському Саппоро. Шість команд зіграють в одне коло і визначать єдиного володаря путівки до групи "А".

Готуватися до турніру збірна України почала наприкінці березня. Підопічні 53-річного Володимира Голубовича провели навчально-тренувальний збір у Броварах, який увінчали двома товариськими матчами з нижегородським "Торпедо" — останньою командою російської суперліги. Обидва поєдинки завершилися нічиєю — 1:1 та 2:2.

Десять днів тому українські хокеїсти вирушили до російського Хабаровська. Тренувальний цикл наші співвітчизники закінчили ще одним контрольним матчем. Суперником був місцевий "Амур". Основний час переможця не виявив — 1:1. У складі збірної України шайбу закинув Сергій Варламов. У виставковій серії булітів сильнішими стали господарі — 3:2.

Не допоможуть збірній України у форварди Руслан Федотенко, Олексій Понікаровський та основний голкіпер команди Костянтин Симчук.

Основним суперником збірної України стануть господарі турніру — японці. Хокеїсти Країни Вранішнього Сонця нещодавно також зустрічалися з "Амуром". Два поєдинки проходили в Японії. Перший зіграли внічию — 4:4, у другому господарі виявилися кращими — 2:1.

Японці на стику тисячоліть були постійними учасниками чемпіонатів світу в найсильнішому дивізіоні. Міжнародна хокейна федерація в рамках розвитку свого виду спорту в Азії надала їм можливість упродовж п"яти сезонів (1999–2004) незмінно виступати серед еліти незалежно від спортивних показників. Щойно ця програма вичерпалася, японці "зійшли" до групи "В".

— Суперник навряд чи зможе нас здивувати, — зазначає Володимир Голубович в інтерв"ю прес-службі Федерації хокею України перед вильотом із Хабаровська до Саппоро. Господарі — тактично грамотна команда, яка у зустрічі з нами напевне діятиме другим номером — на контратаках.

Можна чекати сюрпризу й від угорців. Цього сезону мадярська команда на одному з етапів Єврочеленджу обіграла підопічних Голубовича в Будапешті — 2:1.



Календар та розклад телетрансляцій за участю збірної України

13 квітня (неділя)
7.00. Хорватія — Україна ("Спорт-1",
Перший національний — 9.00).
14 квітня (понеділок)
7.00. Україна — Естонія ("Спорт-1",
Перший національний — 10.20).
16 квітня (середа)
10.30. Україна — Литва
("Спорт-1", Перший національний).
18 квітня (п"ятниця)
14.00. Японія — Україна
("Спорт-1", Перший національний).
19 квітня (субота)
14.00. Україна — Угорщина ("Спорт-1", Перший національний — 16.45).

Зараз ви читаєте новину «Нашими основними суперниками стануть японці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі