вівторок, 12 лютого 2008 18:34

Наші виграли "Єврохокей-челендж"

Національна збірна України з хокею виграла товариський турнір "Єврохокей-челендж" у Голландії. У заключному турі наші розгромили господарів турніру — 11:2, а перед тим здолали угорців — 6:2 і хорватів — 8:0.

— Я задоволений хлопцями — усі грали з піднесенням, — каже наставник збірної України Володимир Голубович, 53 роки. — Особливо порадувала четверта трійка нападу: Бобкін, Дяченко, Харченко. Ці хокеїсти незабаром можуть стати лідерами команди. Сподіваюся, вони допоможуть нам повернутися до еліти світового хокею.

Торік збірна України вибула звідти після дев"яти років перебування серед найсильніших. У квітні цього року українці боротимуться за путівку до вищого дивізіону зі збірними Японії, Угорщини, Естонії, Литви та Хорватії. Матчі пройдуть у японському місті Саппоро.

У складі нашої збірної виступають переважно гравці з провідного хокейного клубу країни — київського "Сокола". Українці, які грають за команди Національної хокейної ліги, відмовляються приїжджати до табору збірної.

2007-го на розвиток хокею держава виділила майже 60 млн грн, цього року — вдвічі більше. До початку літа мають відкрити чотири льодові арени — в Донецьку, Харкові, Херсоні та Калуші Івано-Франківської області. Нині в Україні дев"ять ковзанок, майданчики яких відповідають міжнародним вимогам.

Зараз ви читаєте новину «Наші виграли "Єврохокей-челендж"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі