вівторок, 23 лютого 2010 18:15

Наші не потрапили до фіналу у фристайлі

Автор: фото: REUTERS/Jerry Lampen
  Канадський дует Тесса Віртью та Скотт Мойр стали олімпійськими чемпіонами. Це п’яте ”золото” Канади на Іграх
Канадський дует Тесса Віртью та Скотт Мойр стали олімпійськими чемпіонами. Це п’яте ”золото” Канади на Іграх

Українських фристайлістів-акробатів в олімпійському фіналі не буде.

Станіслава Кравчука, 31 рік, напередодні Олімпіади називали претендентом на медаль. Очевидно, що наш лідер зробив ставку на перший стрибок із високим рівнем складності 4,425. Але виконавши три сальто з п"ятьма гвинтами з хорошою динамікою, на приземленні Станіслав упав. До того ж у повітрі в нього розійшлися лижі. У результаті — лише 90,93 бала, що вже після першої спроби означало майже гарантований провал. Тим більше, що у другій спробі Кравчук заявив стрибок простіший, із рівнем складності 4,175. Два з половиною сальто з чотирма гвинтами виконав непогано. Приземлення — з помарками. Як наслідок — 106,46 і 197,39 у сумі. Це лише 19-те місце. Після старту Станіслав скаже, що виступав нездоровий — із розірваними зв"язками і хворими обома менісками.

Іще гірші результати мали Енвер Аблаєв і Олександр Абраменко. Обидва посередньо виконали технічні елементи в повітрі, а на приземленні помилилися всі чотири рази. Звідси — малі суми балів. У підсумку Аблаєв посів 22-е місце, а Абраменко — 24-те з 24 учасників. Не пройшов кваліфікації й один із основних фаворитів, колишній українець Антон Кушнір, котрий виступає за Білорусь.

Фігуристи розіграли нагороди у танцях. Український дует, 25-річні Ганна Задорожнюк і Сергій Вербилло, почав змагання з 11-го місця. Але надалі лише опускалися в рейтингу. Головною проблемою фігуристів знову стали твізли — багаторазові обертання на одній нозі в русі. До несинхронного виконання додалася помилка партнера у довільному танці. Сергій не докрутив обертів і раніше опустив ногу на лід.

Згідно з рішенням Міжнародного союзу ковзанярів, темою для оригінальної програми в олімпійський сезон обрали народні танці. Фігуристам порадили використовувати національні мотиви своїх країн.

Український танець Задорожнюк і Вербилло відкатали на одному диханні. До емоцій та презентації претензій немає. Підвела техніка виконання програми: твізли й низькі рівні складності на доріжках кроків.

Плющенко планує оскаржити результати

Перед довільним танцем українці посідали 13-ту позицію, але втримати її не змогли — у підсумку стали 16-ми. Проте свій виступ їм сподобався:

— Ми вперше на Олімпіаді. Це щось зовсім нове. Майже задоволені нашим катанням, але не оцінками та місцем.

Тесса Вірче та Скотт Мойр стали першими канадцями, яким удалося виграти олімпійське "золото" у танцях на льоду.

Минулого тижня нагороди розіграли чоловіки. Росіянин Євген Плющенко категорично не погодився з другим місцем. Один із перших проявів протесту — пробіг найвищою сходинкою п"єдесталу. Наступним кроком може стати оскарження рішення суддів. Балачок і коментарів від спортсмена та його тренера Олексія Мішина чути багато. Проте до якихось конкретних кроків поки що ніхто не вдавався. Доки російська сторона вирішуватиме питання з протестом, "золотом" повноправно володіє американець Еван Лайсачек. Бронзова медаль у японця Дайсуке Такахаші. Українець Антон Ковалевський — 24-й.



Результати Олімпіади. 22 лютого

Лижний спорт

Жінки

Спринт. Командні змагання

1. Німеччина

2. Швеція

3. Росія

Чоловіки

Спринт.

Командні змагання

1. Норвегія

2. Німеччина

3. Росія


Фігурне катання

Танцювальні пари

1. Т. Віртью/С. Мойр (Канада)

2. М. Девіс/Ч. Вайт (США)

3. О. Домніна/М. Шабалін (Росія)

...16. Г. Задорожнюк/ С. Вербилло (Україна)

Зараз ви читаєте новину «Наші не потрапили до фіналу у фристайлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі